Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

НОВИНИ З ЛИТВИНЕЦЬКОГО ЛІЦЕЮ

Дата: 18.12.2021 17:43
Кількість переглядів: 192

ВИХОВУЄМО ДОБРОЧЕСНИХ ГРОМАДЯН

 Цьогорічний грудень у КЗ «Литвинецький ліцей» розпочали із Тижня доброчесності. Так, протягом п'яти робочих днів навчальні та пізнавальні активності ліцеїстів були присвячені темі доброчесності, поглиблювалися знання про корупцію та її негативні наслідки.

 «Що таке доброчесність? Чи потрібно бути доброчесним? Як запобігти проявам недоброчесної поведінки у повсякденному житті? Що таке корупція? Що потрібно для того, щоб жити у доброчесному суспільстві?» - відповіді на ці та інші питання шукали учні разом зі своїми наставниками під час годин спілкування. Приміром, 5-класники шукали для себе відповіді на тему: «Що таке доброчесність?». У 6 класі змістовно провели «Магічний урок доброчесності». «Доброчесність - перша сходинка до успішного майбутнього» - під таким гаслом відтепер будуть жити учні 7 класу, а 8-класники взяли собі як життєвий девіз вислів: «Академічна доброчесність - шлях до успіху». Старшокласники із 9, 10 та 11 класу стверджувалися в головній по життєвій позиції: «Добро і чесність - цінності життя». За словами литвинецьких педагогів, проведений Тиждень доброчесності став тією сходинкою, яка допоможе молодому поколінню створити середовище, в якому будуть формуватися норми суспільної взаємодії - взаємоповага, честь і гідність, доброчесність, справедливість.

 

ПАМ’ЯТАЄМО ІСТОРІЮ БАТЬКІЩИНИ

До 100-річчя Другого Зимового походу Армії УНР та 100-річчя розстрілу вояків Армії УНР з учнями 10 та 11 класів Литвинецького ліцею була проведена навчальна гра «Поле знань». Також старшокласники вшанували пам'ять учасників Української революції 1917-1921 років. Також школярі із Литвинця змістовно відзначили День Збройних Сил України.

 

ШАНУЄМО НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ

7 грудня в усьому світі традиційно святкують День української хустки. Хустка для українського народу завжди була прикрасою, яка береже в собі народні традиції – такий лейтмотив заходу, що провели у ліцеї, на якому всі – і вихованці, і вчителі – милувалися-тішилися народною красою, відображено в квітах.

 

ПРОВЕЛИ АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

«У нас сьогодні Калита,

В мене мама непроста:

Запалила у печі -

Будуть з медом калачі.

Прийдуть в гості і дівиці,

І веселі парубки,

Й звеселяться залюбки!

Покусають Калиту,

Що висить тут на шнурку.

А в кутку, біля печі,

Сторожують рогачі.

Щоб не вкрали Калиту,

Калитинський на посту.

Бравий ось іде козак,

Веселитись він мастак.

Пригодяться рогачі,

Що стояли при печі.

- Звідки їдеш, Рогачинський? -

Так питає Калитинський.

- Звідки їду? З верху хати!

Їду Калиту кусати!

- А я - по зубах писати!

От кусає Рогачинський -

Не пускає Калитинський,

Розсмішити його хочуть

(А смішити усі можуть).

Якщо він не засміється,

Шматок ласий достається.

А коли вже зарегоче,

Нічого тоді не схоче:

Калитинський по зубах

«Просметанить» тут і там.

Потім їде Коцюбинський,

За ним слідом - Вінничинський

На лопаті й на мітлі,

Веселяться, мов малі.

Ось таке у нас Андрія!

Це не свято - просто мрія!»

Такими поетичними словами Ольга Калини можна змалювати Андріївські вечорниці, що провели нещодавно в Литвинецькому ліцеї.  

 

ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ АКЦІЇ «16ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 11 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції - привернення уваги суспільства до проблеми подолання насильства в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав людей. Загалом шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати: 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок; 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом; 2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством; 3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями; 5 грудня - Міжнародний день волонтера; 6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі; 9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією; 10 грудня - Міжнародний день прав людини. У рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Литвинецькому ліцеї був розроблений наступний заходів, який включав у себе години спілкування на теми «Дітям про насильство», «Мій світ - без насильства», «Скажи: «Ні» боулінгу», інтерактивну гру «Чим ми схожі?», бесіду «Зупинимо насильство!», відвертий діалог «Інтимне селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?», гру-мікрофон «Булінг - це зло. Ми - проти боулінгу», а також урок-гру «Ярлики на сцені і в житті». Проведені заходи покликані навчити дітей, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі і віку, є порушенням її прав.

 

ЗУСТРІЧАЛИ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Напередодні свята Миколая Чудотворця класоводи Л.Куценко та С.Вовк організували і провели для учнів 2 і 3 класів веселий захід.

«Свято Миколая вже прийшло до нас,

Здійснилися всі мрії - Миколай у нас,

Здійснилися бажання всієї дітвори,

Він приніс малятам даруночки свої.

Любий Миколаю, прощення прийми,

Будемо слухняні, будем чесні ми.

Будем пам'ятати заповіді всі,

Хочемо ми жити в щасті і добрі», - вітали дітлахи святого Миколая, із роллю якого успішно справився один із старшокласників ліцею.

 

Текст, фото – Ірина Драгун (с.Литвинець)

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь