A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧЕРГОВА СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: ПРИЙНЯЛИ БЮДЖЕТ-2022, ПРОГРАМУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, ПЛАН РОБОТИ ТА ПОЛОЖЕННЯ ПРО БЮДЖЕТ УЧАСТІ

Дата: 25.12.2021 14:28
Кількість переглядів: 287

У п’ятницю, 24 грудня ц.р., в адмінприміщенні Бобрицької сільської ради відбулася чергова – двадцята – сесія восьмого скликання. На розгляд депутатського корпусу виносилося п’ятдесят вісім питань. Завдяки злагодженому та згуртованому підходу депутатів всі питання було розглянуто та прийнято відповідні рішення.

 

Першим питанням розглядали Програму соціально-економічного та культурного розвитку Бобрицької сільської ради на 2022 рік. Із поясненнями виступила головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Ольга Шишка. За її словами, головною метою Програми є зростання добробуту, підвищення рівня та якості життєдіяльності  населення, збереження й розвиток  соціальної сфери та рівня інвестиційної привабливості населених пунктів громади за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку. Основне завдання Програми – створити базову основу для розвитку громади, економічного зростання, конкурентоздатності території громади, збереження чисельності населення, зменшення відтоку населення, насамперед, молоді та кваліфікованих спеціалістів. Ольга Юріївна підкреслила, що Програму розроблено з урахуванням завдань і положень бюджетного законодавства,  планів сіл що об’єднались, на основі результатів аналізу проблем та першочергових потреб громадян, які проживають на території   населених пунктів Бобрицької сільської ради, а прогнозні розрахунки та заходи Плану розроблені на основі аналізу поточної соціально-економічної ситуації у господарському комплексі громади.

Після короткого обговорення депутати затвердили представлену Програму соціально-економічного та культурного розвитку Бобрицької сільської ради на 2022 рік.

 

До блоку економічних питань відносився і пункт порядку денного «Про затвердження Положення про бюджет участі сільська рада», який пояснила присутнім О.Шишка. За її словами, таке положення відіграє важливу роль під час вирішення питання співфінансування різних проектів, що впроваджуються для розвитку громади. Депутати затвердили Положення про бюджет участі. Контроль за виконанням цього рішення покладено на  постійну комісію сільської ради з питань планування фінансів, бюджету і соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Далі депутати розглянули питання про затвердження плану роботи Бобрицької сільської ради на 2022 рік. За словами доповідача – керуючого справами виконавчого комітету сільської ради Миколи Зоця, - у документі пропонується перелік питань, які розглядатимуться на сесіях сільської ради протягом року тощо. Як зазначено в рішенні, за необхідності сільський голова та постійні депутатські комісії протягом року можуть вносити зміни до нього.

 

Далі Микола Михайлович надав пояснення присутнім на сесії з питання «Про затвердження Програми «Про підтримку Черкаського батальйону територіальної оборони в/ч А7324» на 2022-2025 роки, який розроблено згідно з вимогами Закону України «Про оборону України», Закону України від 16.07.2021р. №1702 – ІХ «Про основи національного спротиву», «Положення про територіальну оборону України», затвердженого Указом Президента України від 23.09.2016р. №406/2016, та з урахуванням листа Черкаської районної державної адміністрації від 15.12.2021р. №3168/01-39. Розробником Програми є Черкаський батальйон територіальної оборони в/ч А7324, а відповідальним виконавцем Програми є командир Черкаського батальйону територіальної оборони в/ч А7324 С.Лимар. Сільська рада вирішила затвердити вищезгадану Програму, а контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.

 

Серед інших керуючий справами запропонував депутатам розглянути питання про преміювання сільського голови на 2022 рік. Своїм рішенням відповідно до статей 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці», Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006р. №268 «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами) депутати погодили преміювання сільського голови протягом 2022 року щомісячно за фактично відпрацьований час, в межах фонду оплати праці та наявних коштів на преміювання, з урахуванням надбавок за ранг, вислугу років та високі досягнення у праці. Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Також Микола Зоць представив присутнім питання «Про внесення змін до Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости Бобрицької сільської ради» та надав відповідні пояснення. Відповідно до ст. 26, 46, 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», орієнтуючись на інтереси Бобрицької територіальної громади та з метою врахування думки громадськості під час призначення старост Бобрицької сільської ради,  сільська рада вирішила внести зміни до Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости Бобрицької сільської ради, затвердженого рішенням сільської ради від 29.10.2021р. №17-2/VІІІ,  доповнивши пункт 17 Порядку абзацом такого змісту: «Форму опитування та проведення консультацій з жителями старостинського округу (таємне, шляхом заповнення бюлетенів – письмове свідоцтво волевиявлення  жителів, чи відкрите, шляхом заповнення підписних листів) визначає комісія на своєму засіданні».

 

Далі розглядався блок бюджетних питань. Зокрема, із питаннями «Про внесення змін до бюджету Бобрицької сільської територіальної громади на 2021 рік» та «Про бюджет Бобрицької територіальної громади на 2022 рік» виступила начальник фінансового відділу Лідія Сасько. І якщо перше питання було суто технічного характеру – для приведення у відповідність із вимогами фінансового кодексу бюджету-2021 до закінчення поточного року, то бюджет року наступного є основним документом сільської ради в плані доходів і видатків на її діяльність. Вислухавши пояснення Лідії Михайлівни, сільська рада вирішила «визначити на 2022 рік: доходи бюджету і територіальної громади у сумі 42115200 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету територіальної громади – 41700200 гривень та доходи спеціального фонду бюджету територіальної громади – 415000 гривень; видатки бюджету територіальної громади - у сумі 42115200 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету територіальної громади - 39398410 гривень та видатки спеціального фонду бюджету територіальної громади 2716790 гривень; профіцит за загальним фондом бюджету територіальної громади - у сумі 2301790 гривень; дефіцит за спеціальним фондом бюджету  територіальної громади - у сумі 2301790  гривень; оборотний залишок бюджетних коштів бюджету  територіальної громади у розмірі 41700 гривень, що становить 0,1 відсотків видатків загального фонду бюджету об’єднаної територіальної громади; резервний фонд бюджету територіальної громади у розмірі 50000 гривень, що становить 0,10 відсотка видатків загального фонду бюджету територіальної громади…» Контроль за виконанням рішення покладено на  постійну комісію сільської ради з питань планування фінансів, бюджету і соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Окремим блоком розглядалися п’ятдесят заяв щодо вирішення земельних питань. Із поясненнями по кожному питанню виступала головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, комунальної власності, земельних відносин та ЖКГ Таїса Прошак.

 

Текст, фото – Віра Загородня

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь