A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

КАНІВСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ІНФОРМУЄ: ЧИ ПОТРІБНО ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ ДЕКЛАРУВАТИ ТИСЯЧУ ГРИВЕНЬ «ЄПІДТРИМКИ»

Дата: 20.01.2022 19:39
Кількість переглядів: 159

Відповідно до роз’яснень Національного агентства з питань запобігання корупції декларувати 1000 гривень «єПідтримки» не потрібно, втім, потрібно зазначити в декларації рахунок, відкритий для їх зарахування.

         Програма «єПідтримка» передбачає можливість отримання українцями, які  пройшли повний курс вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, 1000 грн на придбання у безготівковій формі послуг виключно у сферах культури, фізичної культури і спорту, здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом, а також для придбання книжок. При цьому перерахунок таких коштів зі спеціального поточного рахунка на інші рахунки, зняття готівки зі спеціального поточного рахунка забороняється. У разі невикористання (використання не в повному обсязі) протягом чотирьох місяців з дати зарахування допомоги невикористані кошти повертаються до загального фонду державного бюджету 

          Соціальні виплати вважаються доходом і відображаються в декларації лише в разі їх монетизації.

         Оскільки кошти, отримані в рамках Програми «єПідтримка», будуть надаватись виключно в безготівковій формі, зараховуватимуться на спеціальний рахунок, не підлягатимуть оподаткуванню, а в разі невикористання (використання не в повному обсязі) протягом визначеного строку повертатимуться до державного бюджету, такі кошти не є доходом для цілей декларування.

         Водночас, необхідно зазначати відомості про поточний рахунок, відкритий для зарахування допомоги в рамках Програми «єПідтримка», якщо такий рахунок буде відкрито протягом не менше половини днів протягом звітного періоду (для декларації перед звільненням) або станом на кінець звітного періоду (для декларацій всіх видів).

          Відкритий поточний рахунок із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги в рамках Програми «єПідтримка» закривається банком (без заяви отримувача допомоги) через 4 місяці з дня зарахування допомоги, незалежно від факту її використання.

         Таким чином, декларувати 1000 гривень, отримані в рамках «єПідтримки», не потрібно, однак необхідно зазначити в декларації рахунок, відкритий для їх зарахування, якщо рахунок був відкритий станом на 31.12.2021р.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь