A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧЕРГОВА СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: ЗАТВЕРДИЛИ ЗВІТИ ГОЛОВИ ТА ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ ЗА 2021 РІК, ПРОГРАМУ «ЗДОРОВА ГРОМАДА», РОЗГЛЯНУЛИ ПИТАННЯ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ, МЕРЕЖУ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ

Дата: 28.01.2022 20:50
Кількість переглядів: 211

На черговій – 21 сесії VIII скликання, що відбулася в середу, 26 січня, - до порядку денного було внесено більше шістдесяти питань.

 

Першим на розгляд депутатського корпусу було представлено звіт сільського голови про зроблену роботу за 2021 рік, в основу якого лягли факти та досягнення із життя громади, яких вдалося досягнути спільними зусиллями сільської ради, виконавчого комітету, господарських формувань, благодійників та жителів сіл громади.

Детально із представленим сільським головою звітом можна ознайомитися на сайті громади в терміни, установлені законодавством у розділі «Архів документів». Одностайним голосуванням депутати затвердили звіт сільського голови про виконану роботу та висловили побажання подальших успіхів у плані розвитку і розбудови громади. У свою чергу Олена Штефан подякувала депутатам, сільським старостам, членам виконавчого комітету – усім, хто вніс свій посильний внесок, - за плідну роботу та вагомі результати, яких вдалося досягти завдяки співпраці.

Наступним на сесії розглядалося питання «Про затвердження звіту про виконання бюджету Бобрицької сільської територіальної громади за 2021 рік». Із доповіддю з цього питання виступила начальник фінансового відділу Лідія Сасько. За її словами, всього до бюджету громади у 2021 році надійшло доходів в загальній сумі 57481,1 тис.грн., з них: до загального фонду – 52779,5 тис.грн. (що складає 100,58 % від плану), спеціального фонду – 4701,6 тис.грн. (381,1 % від плану). До загального фонду бюджету територіальної громади надійшло власних надходжень у сумі 34790,5 тис.грн. Крім того, надійшло офіційних трансфертів на загальну суму 18387тис.грн.(17989 тис.грн. - по загальному фонду, 398 тис.грн. - по спеціальному фонду).

У загальній сумі доходів загального фонду бюджету громади найбільшу питому вагу складають надходження: податок на доходи фізичних осіб (33,4%), податок на майно (21,21%), єдиний податок (10,3%) та офіційні трансферти (34,08%).

 До спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади надійшло 4701,58 тис.грн.: екологічний податок – 347,94 тис.грн., благодійні внески, гранти та подарунки – 3719,7 тис.грн., інші надходження – 26,65 тис.грн., надходження до цільового фонду сільської ради – 209,29 тис.грн., офіційні трансферти – 398 тис.грн.

Протягом 2021 року проведено видатків бюджету громади в загальній сумі 55698,35 тис.грн., у тому числі по загальному фонду – 54640,95 тис.грн. (що складає 99,7% від плану), по спеціальному фонду – 1057,4 тис.грн. (95,89% від плану). Видатки загального фонду бюджету сільської територіальної громади за 2021 рік виконано в сумі 54640,95 тис.грн., що становить 99,7% до уточненого плану 2021 року. Видатки спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади за 2021 рік виконано в сумі 1057,4 тис.грн., що становить 47,98% до уточнених призначень за 2021 року. Дефіцит загального фонду бюджету громади складає2681,71 тис.грн.; дефіцит спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади – 969,95 тис.грн.

Затверджені річні планові показники у 2021 виконані в повному обсязі.

Депутати підтримали затвердження звіту про виконання бюджету Бобрицької сільської територіальної громади за 2021 рік.

Наступним на сесійному засіданні розглядалося питання «Про затвердження базової мережі закладів культури Бобрицької сільської ради». Із поясненням з цього питання виступила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради Анна Бабенко. Як пояснила доповідач, відповідно до ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.22 Закону України «Про культуру», постанови Кабінету Міністрів України від 15.09.2021р. №970 «Про внесення змін до Порядку формування базової мережі закладів культури», враховуючи лист-погодженння Міністерства культури та інформаційної політики України від 25.11.2021р. №14237/4.10.9, наразі в населених пунктах сільської ради налагоджено роботу мережі сільських будинків культури та клубів, а також мережі бібліотек. Із кількісними показниками з цього питання можна буде ознайомитися безпосередньо в рішенні сесії на сайті громади. Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань транспорту, зв’язку, сфери послуг, освіти, культури, молоді, фізкультури та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Депутати затвердили запропонований проект рішення.

Депутати також розглянули питання «Про затвердження Програми «Здорова громада» на 2022-2025 роки». Пояснення надала А.Бабенко. Згідно з чинним законодавством - відповідно до загальнонаціональної програми «Здорова Україна», Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та з метою популяризації здорового способу життя, розвитку спортивної інфраструктури в громаді, доступності спорту для всіх верств населення, забезпечення інклюзії та безбар’єрності у спорті, популяризації культури здорового харчування, сільська рада затвердила запропоновану на розгляд депутатів Програму «Здорова громада» на 2022-2025 роки. Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію сільської ради з питань транспорту, звязку, сфери послуг, освіти, культури, молоді, фізкультури та спорту, охорони здоровя та соціального захисту населення.

Наступним за порядком денним розглядалося питання «Про організацію харчування дітей у закладах освіти Бобрицької сільської ради». Доповідала Анна Бабенко. Депутати, коротко обговоривши деталі питання, затвердили рішення з таким формулюванням: «Встановити з 01.01.2022р.: вартість харчування однієї дитини на день у закладах дошкільної освіти за умови трьохразового харчування 49,99 грн.; плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах для батьків або осіб, які їх замінюють, у розмірі 40 %від вартості харчування на день. Взяти до відома, що батьківська плата виражається продуктами у натуральній формі; забезпечити безкоштовним харчуванням у дошкільних закладах дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, які є внутрішньо переміщеними особами, дітей, один із батьків яких, має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоні АТО (ООС) або загинув, зник безвісти, потрапив у полон чи отримав інвалідність під час участі в АТО (ООС), діти померлого учасника АТО (ООС); зменшити розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на 50 відсотків для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей; вартість харчування одного учня 1-11 класів в закладах освіти, які мають право на безкоштовне харчування, в розмірі 28,70 грн. на день; забезпечити безкоштовним харчуванням учнів із числа дітей-сиріт, дітей інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, а також учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, які є внутрішньо переміщеними особами, дітей, один із батьків яких має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоні АТО (ООС) або загинув, зник безвісти, потрапив у полон чи отримав інвалідність під час участі в АТО (ООС), діти померлого учасника АТО (ООС), учнів, яким згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», гарантується пільгове харчування».

На сесійному засіданні також було розглянуто питання «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Бобрицької сільської ради та її виконавчого органів у новій редакції», «Про затвердження Положення про оренду та Методики розрахунку орендної плати за майно комунальної власності Бобрицької сільської ради», «Про затвердження Положення про звітування Бобрицького сільського голови, старост, виконавчих органів та депутатів сільської ради», «Про внесення змін до Регламенту Бобрицької сільської ради VIII скликання» та «Про розгляд заяв громадян щодо вирішення земельних питань».

Депутати також затвердили на посаді старости Пшеничницького старостинського округу Світлану Михайлішіну, кандидатуру якої подала на розгляд сесії сільський голова за рекомендацією комісії з проведення громадського обговорення, що проводилося в селах Григорівка, Луковиця, Трахтемирів, Пшеничники, Іваньків, Глинча, Бучак, Трощин, Студенець із 11 по 18 січня ц.р. у форматі вивчення громадської думки шляхом опитування. Нагадаємо, С.Михайлішіна за підсумками громадського обговорення кандидатури старости набрала більшу кількість голосів.

 

Текст, фото – Віра Загородня

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь