A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОЛІОМІЄЛІТ: ВАКЦИНАЦІЯ – ЄДИНИЙ СПОСІБ УНИКНУТИ НЕДУГИ

Дата: 14.02.2022 20:53
Кількість переглядів: 132

Як повідомив завідувач Канівського відділення Черкаського районного відділу ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» Олексій Лисенко, восени 2021 року в 20-ти дітей на Рівненщині й Закарпатті було виявлено вірус поліомієліту. Нещодавно в Україні підтвердили ще 1 випадок захворювання на поліомієліт у дитини із Закарпаття. Щоб вберегти дітей від небезпечного захворювання на Черкащині й по всій Україні з 1 лютого розпочалася вакцинальна кампанія, так як щеплення - єдиний спосіб запобігти поліомієліту. Наразі ліків від цього високозаразного інфекційного захворювання, на жаль, немає.

Так, у 2022 році планується провести 3 раунди імунізації проти поліомієліту у відповідь на спалах хвороби. Перший етап триватиме з 1 лютого протягом трьох тижнів. На цей період необхідно активно провести вакцинацію проти поліомієліту всіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, які вчасно не отримали перше або друге щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною за Національним календарем щеплення. Згідно з цим календарем щеплень вакцинувати від поліомієліту дітей необхідно у 2, 4, 6 і 18 місяців, а також у 6 та 14 років. Шести доз вакцини достатньо для того, аби сформувався імунітет до поліомієліту на все життя.

Другий і третій раунди вакцинації планується провести вже навесні – тоді щеплюватимуть усіх дітей ВІКОМ ВІД 6 МІСЯЦІВ до 6 років живою вакциною.

Україна є однією із небагатьох країн світу з високим ризиком спалаху поліомієліту у зв’язку з низьким охопленням дітей імунізацією. Наразі в області близько 2,5 тисячі дітей не вакциновані від поліомієліту. Відмова від щеплень призводить до зниження колективного імунітету, виникає ризик інфікування і розповсюдження хвороби. Завдяки зусиллям медиків Україна та область забезпечена вакцинами для профілактики поліомієліту, які є сертифікованими, безпечними та високоефективними. Для цього слід звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра

Як показує досвід минулих років і поколінь, лише вакцинація захистить і врятує наших дітей від небезпечної інфекції.

Згідно з наказами МОЗ України від 30.12.2021р. №2922 «Про затвердження Плану заходів з реагування на спалах циркулюючого вакцинспорідненого поліовірусу тип 2» та ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» - від 26.01.2022року №40 «Про заходи з реагування на спалах циркулюючого вакцинспорідненого поліовірусу типу 2» - закликаємо батьків, діти яких не мають належних згідно з Календарем профілактичних щеплень, якнайшвидше подбати про те, аби  провести вакцинацію своїх дітей від поліомієліту. Не зайвим буде нагадати і самим дорослим: згідно із загостренням епідемічної ситуації з поліомієліту необхідно провести вакцинацію серед населення, а для дітей, які не мають відповідних до Національного Календаря щеплень відповідно до ст.27 «Профілактичні щеплення» Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», є всі законні підстави недопущення в організовані колективи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь