A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ-2022: НАША ДОЛЯ – НАША ВОЛЯ, УКВІТЧАНА ЛЮБОВ’Ю ДО УКРАЇНИ

Дата: 19.05.2022 21:57
Кількість переглядів: 346

День української вишиванки 2022 - свято, яке українці зустрічають щороку. На честь нього не передбачені вихідні, але ця подія - урочистий день для кожної людини у нашій країні.

Українська вишита сорочка - це не просто елемент гардеробу, а й потужний оберіг. З давніх-давен слов'яни використовували льон і конопляне полотно, червоні і чорні нитки. Також мало значення і те, для кого шиється сорочка - для дівчинки, хлопчика, жінки або чоловіка, а може бути, для воїнів. Історики стверджують, що українці споконвіку вишивали такі сорочки, "зачаровуючи" їх на здоров'я, удачу або любов.

З ІСТОРІЇ СВЯТА

Вперше це свято відзначили у 2006 році, коли студентка Чернівецького національного університету запропонувала своїм одногрупникам прийти на заняття у вишитих сорочках. Ініціативу підтримали і викладачі, і студенти всього навчального закладу. Кілька років свято відзначалося тільки в стінах університету, а потім ця традиція поширилася і по інших містах України.

 

День української вишиванки не має постійної дати - щорічно він відзначається в третій тиждень травня. У 2022-му році свято випадає на 19 травня. 

 

У мирний час в різних містах люди влаштовували флешмоби і ярмарки, змагання та концерти. Зараз, у воєнний час, влада не рекомендує влаштовувати масові заходи, але кожен українець може вдягти вдома вишиванку і зустріти торжество в колі сім'ї чи рідного колективу, адже працюючи в такий складний час, ми всі разом наближаємо Велику НАШУ Перемогу. Бо ж наша доля – НАША воля, уквітчана любов’ю до України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь