A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ-2022: НАША ДОЛЯ – НАША ВОЛЯ, УКВІТЧАНА ЛЮБОВ’Ю ДО УКРАЇНИ

Дата: 19.05.2022 21:57
Кількість переглядів: 342

День української вишиванки 2022 - свято, яке українці зустрічають щороку. На честь нього не передбачені вихідні, але ця подія - урочистий день для кожної людини у нашій країні.

Українська вишита сорочка - це не просто елемент гардеробу, а й потужний оберіг. З давніх-давен слов'яни використовували льон і конопляне полотно, червоні і чорні нитки. Також мало значення і те, для кого шиється сорочка - для дівчинки, хлопчика, жінки або чоловіка, а може бути, для воїнів. Історики стверджують, що українці споконвіку вишивали такі сорочки, "зачаровуючи" їх на здоров'я, удачу або любов.

З ІСТОРІЇ СВЯТА

Вперше це свято відзначили у 2006 році, коли студентка Чернівецького національного університету запропонувала своїм одногрупникам прийти на заняття у вишитих сорочках. Ініціативу підтримали і викладачі, і студенти всього навчального закладу. Кілька років свято відзначалося тільки в стінах університету, а потім ця традиція поширилася і по інших містах України.

 

День української вишиванки не має постійної дати - щорічно він відзначається в третій тиждень травня. У 2022-му році свято випадає на 19 травня. 

 

У мирний час в різних містах люди влаштовували флешмоби і ярмарки, змагання та концерти. Зараз, у воєнний час, влада не рекомендує влаштовувати масові заходи, але кожен українець може вдягти вдома вишиванку і зустріти торжество в колі сім'ї чи рідного колективу, адже працюючи в такий складний час, ми всі разом наближаємо Велику НАШУ Перемогу. Бо ж наша доля – НАША воля, уквітчана любов’ю до України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь