Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

МИРНЕ ЛІТО ДІТЯМ УКРАЇНИ – КУПАЛЬСЬКІ ЗАБАВИ!

Дата: 07.07.2022 10:06
Кількість переглядів: 970

7 липня відзначається свято Івана Купала. Це одне з головних свят календаря слов'янських народів.

Івана Купала - це традиційне старослов'янське свято, яке пройшло крізь століття і дуже подобається українцям.

Вважається, що ніч на Івана Купала володіє чарівними властивостями, в цей час нечисть виходить до живих і гуляє між ними. З цим і пов'язана традиція палити багаття як захист від нечистої сили і символ світла, сонця.

Цьогоріч, коли Україна обпалена полум’ям війни, одне із найголовніших  завдань – це збереження психічного здоров’я наших дітей. Саме з цією метою працівниками культури та бібліотечних установ Бобрицької громади було проведено ряд заходів з нагоди свята.

Працівниками Грищинецького сільського будинку культури (директор Наталія Письмак) було проведено конкурсно-розважальну програму для дітей, до якої долучилися і місцеві підприємці Бусля Алла Василівна та Зінченко Олена, які пригостили дітлахів солодощами та морозивом.

Колоритними та цікавими вдалися купальські забави у с. Григорівка. Дітки плели купальські віночки, які потім пускали на воду, перетягували канат, брали участь в спортивних іграх та конкурсах. По завершенню свята староста Світлана Володимирівна Михайлішіна привітала діток та гостей зі святом та кожній дитині вручили солодкі подарунки, від волонтерів  БО"Благодійного фонду "Трініті Україна", призи та  подарунки за участь у конкурсах від волонтерів Сергія Сатко та Лідії Шишкіної. Також по закінченні заходу всіх присутніх пригощали смачною козацькою кашою та компотом.

Енергійно та завзято пройшов купальський вечір і в селі Синявка, де працівники Синявського сільського будинку культури (директор Віктор Варава) спільно з завідувачкою Синявської бібліотеки Лідією Варавою провели для дітей ігри, конкурси, розваги та традиційне плетіння віночків.

У Литвинецькій сільській бібліотеці (завідувач Яна Гусєва) розважалися, малювали та провели майстер-клас з плетіння вінків.

Завітало свято Купайла і в село Потапці. Так, директор Потапцівського сільського Будинку культури Наталія Свитка та завідувачка Потацівською сільською бібліотекою Катерина Свитка разом з дітьми плели віночки, наряджали Купайла, розважалися, а на останок пригощали учасників заходу солодощами.

Завідувач Курилівського сільського клубу Ніна Забоєнко плела з дівчатками з різнотрав’я та квітів чарівні купальські віночки пускала на воду, традиційно прикрашала Марену стрічками та квітами.

Віримо, що купальський вогонь очистить нашу землю від нечисті, а вінки, що пливуть по річці, передадуть наші прохання і молитви всім святим і в житті кожного настане мир, благодать і щастя.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь