Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

АМАТОРСЬКІ ВОКАЛЬНІ КОЛЕКТИВИ БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ - – активні учасники мистецько-патріотичної акції «Разом до перемоги!», в рамках V обласного фестивалю «Мистецька Петрівка»

Дата: 14.07.2022 10:01
Кількість переглядів: 948

Мистецько–патріотична акція «Разом до Перемоги» проходила дистанційно з 01 по 12 липня 2022 року в рамках V обласного фестивалю «Мистецька Петрівка», присвяченого пам’яті композитора-аматора, музиканта та поета Петра Лобунця.

Мета акції – це виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, його традицій, свят, обрядів, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, підтримка психологічного стану переміщених творчих особистостей, які нині проживають у містах та селах територіальних громад Черкаської області та створення умов для їх подальшої творчої активності.

Учасниками акції стали:

аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Горлиця» Бобрицької сільської ради, який виконав українську народну пісню «Чи ти чув миленький», художній керівник Олександр Павленко;

ансамбль народної пісні «Наддніпряночка» Григорівського СК Бобрицької сільської ради Черкаського району, художній керівник Олександр Павленко з українською народною піснею «Їхали козаки полем»;

аматорський фольклорний колектив «Тростянецькі молодички» Тростянецького сільського клубу Бобрицької сільської ради. Керівник – директор установи Ольга Остапець. Українська народна пісня «Ой розвивайся та сухий дубе»;

аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька» Грищинецького СБК Бобрицької сільської ради. Керівник Костянтин Сторчоус. «Повій вітре, вітре буйний» - українська пісня літературного походження на вірші поета Степана Руданського.

народний аматорський вокальний ансамбль «Литвинчанка» Литвинецького СБК Бобрицької сільської ради. Керівник Олена Гарник, концертмейстер Констянтин Сторчоус. «Ой у лузі червона калина», пісня написана 1914 року в під австрійській Галичині Степаном Чарнецьким за мотивами останнього куплету козацької пісні ХУІІ ст. «Розлилися круті бережечки».

Також, в рамках проведення акції було презентовано картини художника-аматора Олександра Кравченка, с. Григорівка Бобрицька ТГ, Черкаського району: «На Тясмині», «Козаки-характерники», «Натюрморт з грибами»

Ознайомитися з ходом акції та фестивалю можна з 01 по 12 липня ц.р на сторінках Фейсбуку: «Черкаський обласний центр народної творчості»: https://www.facebook.com/ocntcherkasy

Нехай свято Петра і Павла наповнить наші серця любов’ю до ближнього свого, щирою вірою у Творця! Миру в наші оселі, спокою в душі людські, здоров’я міцного. І щоб задуми здійснилися всі!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь