A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Канівський сектор УДМС у Черкаській області відповідає на питання, що часто виникають у період дії воєнного стану

Дата: 14.09.2022 16:34
Кількість переглядів: 350

Чи є можливість завершити оформлення паспортного документа та отримати його не в тому територіальному підрозділі ДМС, у якому подавалися документи для оформлення, а у підрозділі, який, до прикладу, знаходиться у безпечному регіоні?

 

Так, це можливо. Для цього людині необхідно звернутися до територіального підрозділу ДМС за місцем фактичного проживання та подати письмову заяву, у якій зазначити наступну інформацію:

  • дані особи, на ім’я якої оформлюється паспорт (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження);
  • назва територіального органу/територіального підрозділу ДМС/ЦНАП/ДП «Документ», куди подавалися документи;
  • обставини, через які виникла необхідність переключити заяву-анкету та здійснити видачу виготовленого паспорта у іншому територіальному підрозділі ДМС).

Відтак, розгляд заяви-анкети про оформлення паспорта громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон буде переключено на той підрозділ, який зазначено у заяві. А в подальшому туди ж буде здійснено доставку виготовленого паспортного документа.

Чи є можливість отримати виготовлений паспорт громадянина України не в тому територіальному підрозділі ДМС України, до якого було подано документи для його оформлення?

 

В умовах воєнного стану, введеного на території України у зв’язку з російською агресією, ситуація з логістикою доставки паспортних документів не є сталою і часто змінюється. Тому ми радимо кожному громадянину, який звертається до нас з такою проблемою, з’ясовувати свій конкретний випадок безпосередньо у працівників ДМС у тому територіальному підрозділі, який цікавить людину.

Для цього відновлено роботу телефонних «гарячих ліній» у тих територіальних органах та територіальних підрозділах ДМС, які знаходяться в безпечних регіонах, де не ведуться активні бойові дії (детальніше тут: https://www.facebook.com/dmsu.gov.ua/posts/618490686182244).

Крім того, відновлено роботу телефонів «гарячої лінії» апарату ДМС, на які можна звернутися з питаннями щодо надання адміністративних послуг та перевірки стану оформлення документів (детальніше тут: https://www.facebook.com/dmsu.gov.ua/posts/618672986164014).

Чи можна продовжити термін дії старого закордонного паспорта (небіометричного або зразка 1991 року) у період воєнного стану?

 

Строк дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон, які було оформлено з використанням бланків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України № 1725 від 23.12.2004, № 858 від 26.06.2007, та № 152 від 07.05.2014 рр. може бути продовжено. Це, зокрема, стосується тих паспортних документів для виїзду за кордон, строк дії яких продовжувався. Однак в даному випадку важливо, щоб у наявності були записи, які це підтверджують (підтверджують факт продовження строку їх дії).

ВАЖЛИВО: строк дії паспорта для виїзду за кордон неможливо продовжити, у разі:

  • встановлення фактів припинення особою громадянства України;
  • смерті особи, на ім’я якої було видано закордонний паспорт;
  • якщо закордонний паспорт заявлений втраченим чи викраденим, або його визнано таким, який оформлено з порушенням законодавства.

Завідувач                                                   Віктор ЗАБОЛОТСЬКИХ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь