A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Працівники Синявського сільського будинку культури Віктор Варава та Іван Слюсаренко, а також завідувачка Синявської сільської бібліотеки Лідія Варава об'єднали зусилля та навчилися виготовляти окопні свічки для військовослужбовців. Таким чином хочут

Дата: 02.11.2022 15:20
Кількість переглядів: 98

Фото без описуФото без описуФото без описуМатеріали для виготовлення — парафін, картон, бляшані банки — зносять односельці та закуповують на зібрані кошти.

Виготовлення однієї свічки займає хвилин десять, не враховуючи час на застигання парафіну. Процес не тривалий та не дороговартісний.

«Ми розуміємо, що виготовити треба багато свічок і готові працювати, головне, з любов'ю та вдячністю виготовляти кожну свічку. До військових плануємо надсилати за допомогою інших волонтерів і в нас уже готова перша партія», — каже Віктор Варава.

Окопні свічки можуть освітити або обігріти невелике приміщення. Їх можна використовувати для розігріву води чи їжі, або підсушити одяг. Горить така свічка близько двох годин.

«Свічка не боїться ані вітру, ані вологи. Для виготовлення окопних свічок потрібно трохи картону чи звичайні коробки з гофрованого картону будь-яких розмірів, віск або парафін, непотрібні/недопалені свічки, їхні залишки та використані бляшані банки від чого завгодно», — розповіла Лідія Варава.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь