Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

9 листопада 2022 року у Литвинецькому сільському будинку культури відбувся гастрономічний благодіійний захід «Фестиваль борщу» за участю працівників культури, освіти та аматорських вокальних колективів Бобрицької громади

Дата: 11.11.2022 11:07
Кількість переглядів: 394

У Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, у День української писемності та мови зібралися разом мешканці громади, депутати та всі небайдужі щоб підтримати волонтерський загін «Литвинецька січ», який займається виготовленням сухих борщів для Збройних Сил України. Захід відкрила славна господиня нашої громади, людина, яка вкладає в справу душу й серце, сільський голова –  Олена Штефан. З добрим словом і не з пустими руками на фестиваль завітали Народний депутат України Віталій Войцехівський та представник БО «БФ «МХП – Громаді» Віталій Очеретяний. Так, Віталій Олександрович Войцехівський нагородив грамотами та вручив грошові винагороди колективам Бобрицької громади, які брали участь в онлайн-фестивалі аматорських фольклорних колективів  "Два кольори". А Віталій Очеретяний вкотре наголосив на результативній співпраці фонду з Бобрицькою громадою та анонсував придбання 3 генераторів для задоволення найнагальніших потреб.

Не залишилися без слова і юні представники волонтерського загону «Литвинецька січ». Вони разом із своєю наставницею Іриною Драгун ознайомили присутніх із своєю діяльністю та викликами, які вони долають щоденно, не перестаючи працювати на спільну перемогу.

Фестиваль проходив на двох локаціях: у фойє проходила виставка-продаж борщів, в той час як на сцені учасники творчо презентували приготовані власноруч борщі. Оцінювало борщі наших учасників журі, до складу якого увійшли Микола Фесенко, депутат сільської ради, Катерина Горохова, староста Литвинецького старостинського округу та Віталій Очеретяний, представник БО «БФ «МХП – Громаді», за такими критеріями: смакові якості, краса подачі (зовнішній вигляд) та оригінальність представлення. По кожному критерію учасники могли отримати від 1 до 5 балів, а переможець визначався за найбільшою сумарною кількістю балів.

Креативно, творчо презентували свої тарілки борщиків 9 учасників, серед яких аматорський ансамбль народної пісні «Горлиця» Бобрицької сільської ради, колектив народної пісні  «Тросянецькі молодички» Тростянецької сільського клубу, аматори Курилівського сільського клубу, аматорський вокальний колектив «Вербиченька» Грищинецького сільського будинку культури, аматори Потапцівського сільського будинку культури, аматори Синявського сільського будинку культури, аматорський ансамбль народної пісні «Наддніпряночка» Григорівського сільського клубу, народний аматорський вокальний колектив «Литвинчанка» Литвинецького сільського будинку культури. Приємною родзинкою заходу стало участь у конкурсній програмі народного аматорського фольклорно-етнографічного ансамблю «Веселка» Маслівського будинку культури.

Насмакувавшись борщів, підвели підсумки заходу.Так, найсмачніший борщ та хороша подача була в аматорів Грищинецького сільського будинку культури, за ним суддям смакував борщ аматорів села Синявка, ну і не залишив нікого байдужим борщ із Маслівки. Та загалом всі учасники отримали дипломи, що засвідчують їхню участь у заході, а з нагоди Дня працівників культури сільський голова вручила закладам культури Бобрицької сільської ради сертифікати на придбання технічних засобів. А найкращим подарунком у професійне свято для народного аматорського вокального колективу «Литвинчанка» Литвинецького сільського будинку культури стало вручення нагород за здобуте І місце у 10-ому Міжнародному онлайн фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ». Але найголовніше, що нам вдалося надонатити 25400грн та ще на крок наблизити нашу ПЕРЕМОГУ, і ще раз переконатися, що без традиції - нема культури, а без культури - нема нації! А кожен народ існує доти, доки живе його культура!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь