Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ЗАГІН «ЛИТВИНЕЦЬКА СІЧ – ГОРДІСТЬ БОБРИЦЬКОЇ ГРОМАДИ»

Дата: 05.12.2022 14:22
Кількість переглядів: 214

Фото без описуСьогодні, починаючи з 24 лютого 2022 року, кожен з нас трішки волонтер. Хтось донатить на ЗСУ, хтось передає овочі та продукти харчування внутрішньо переміщеним особам, хтось виготовляє окопні свічки, а хтось просто економить електроенергію. Та є люди, які вкладають свій час, талант чи ресурси у втілення соціально корисних проєктів. І сьогодні ними пишається вся країна. Адже, у надзвичайно складний період саме волонтерський рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави. А ми пишаємося тим, що в нашій громаді саме підростаюче покоління, наша молодь, проявили ініціативу і запропонували організувати волонтерський загін, який назвали «Литвинецька січ». Ще з 2014 року учні та вчителі Литвинецького ліцею активно допомагають військовослужбовцям: малюють малюнки, виготовляють листівки для захисників, проводять благодійні ярмарки. Та цієї осені опанували ще одну активність, а саме виготовлення сухих борщів для воїнів.
«Разом з учнівським та педагогічним колективом Литвинецького ліцею, працівниками дитячого садочка та будинку культури і бібліотеки с.Литвинця, керівництвом Бобрицької ОТГ, активними жителями громади починаючи з вересня ми сушимо овочі і фасуємо  супові і борщові набори для воїнів, які захищають нас. Так ми втілюємо в життя цьогорічний загальношкільний проект "За змогу навчатись,  за змогу жити, вам ЗСУ, дякують діти!», - зазначила Ірина ДРАГУН, керівниця волонтерського загону.
І, зичайно, в день, коли увесь світ дякує волонтерству, сільський голова Олена ШТЕФАН не могла залишити без уваги юних ініціаторів-волонтерів громади та їх наставників. Тому, завітавши до Литвинецького ліцею, звернулася зі слова вдячності до присутніх: «Дуже приємно, що жителі громади не залишаються осторонь проблем нашої держави: це прості люди, учні, працівники. Певна - кожен мешканець вніс хоча б часточку себе, своєї душі і праці у спільну мету - допомогу нашим бійцям. Висловлюю слова подяки від імені кожної людини, якій Ви допомогли, за Вашу людяність, безкорисливу працю. Нині, завдяки Ваші підтримці, у зоні бойових дій воює не тільки зброя - воює український дух, який неможливо здолати!»

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь