Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

«І МЕНЕ В СІМ’Ї ВЕЛИКІЙ, В СІМ’Ї ВОЛЬНІЙ, НОВІЙ НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМ’ЯНУТИ НЕ ЗЛИМ ТИХИМ СЛОВОМ», - У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ УКРАЇНСЬКОГО ПРОРОКА

Дата: 09.03.2023 14:41
Кількість переглядів: 318

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Цими днями весь народ України вшановує пам'ять великого сина України Тараса Шевченка. У четвер, 9 березня ц.р., біля пам’ятника батькові української нації Тарасу Шевченку, що знаходиться біля приміщення Бобрицької сільської ради відбулося врочисте зібрання із покладанням квітів та імпровізованим мітингом-реквіємом з нагоди відзначення 209 річниці з дня народження Великого Кобзаря.
Слово для виступу взяв керуючий справами виконавчого комітету Бобрицької сільської ради Микола ЗОЦЬ. Він ознайомив присутніх із коротким життєписом Тараса Григоровича Шевченка, а також відзначив, що пророчі слова "Борітеся - поборете!" стали надією і гаслом у важкій боротьбі за незалежність, боротьбі за оновлену землю, яка триває донині.
Невмирущій славі генія українського народу були присвячені мистецькі заходи у Грищинецькому ліцеї: "Кобзарева світлиця", флешмоб, конкурс декламаторів поезій, виставка ілюстрацій до творів, "Кобзар-селфі", книжкова викладка, конкурс творчих та кмітливих. У Бобрицькому ліцеї вшановували пам'ять славетного поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. І навіть сигнал «Повітряної тривоги» не завадив дітям висловити слова вдячності Великому Пророку.  Лилася пісня зі сховища, підіймалася в небеса, прославляючи Генія Слова, Світоча Духу, Батька Українства, Велетня Вольності. У закладах культури громади та сільських бібліотеках з нагоди вшанування  пам’яті Т.Г.Шевченка були проведені літературні подорожі, години поезії, літературні посиденьки, книжкові виставки, круглі столи, вікторини, конкурси малюнків тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь