A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Кому допомагає професійне навчання в службі зайнятості?

Дата: 16.03.2023 14:28
Кількість переглядів: 98

Фото без описуФото без опису

Чи допомагає отримане професійне навчання у працевлаштуванні?

Враховуючи труднощі з пошуком роботи, особливо зараз, найбільш простим, але ефективним рішенням є набуття нових навичок або отримання нової професії для підвищення своєї конкурентоздатності та вартості на ринку праці. Разом з тим, велика кількість людей вагається, має сумніви, упередження та стереотипи щодо звернення за допомогою до Державної служби зайнятості щодо працевлаштування та навчання.

З метою подолання цих побоювань, Державна служба зайнятості звапускає флешмоб у відеоформаті «Завдяки ЦПТО я…», який вже розпочався з Донецької обласної служби зайнятості. У коротких відео колишні безробітні, а сьогодні вже досвідчені фахівці діляться особистим досвідом того, як вони здолали цей шлях: від отримання нових знань та навичок в навчальних закладах Державної служби зайнятості, опановування новою професією або підвищення наявного рівня кваліфікації до успішного працевлаштування та реалізації власного потенціалу на робочому місці.

Так, мешканка невеличкого містечка Новогродівка Тетяна Савельченко пройшла навчання в одному з центрів професійно-технічної освіти та отримала професію кухар, що докорінно змінило її життя. Жінка переїхала жити до м. Одеси та влаштувалася на роботу за фахом і через пів року вона отримала підвищення.

Мешканка Дружківки Ольга Кравченко пройшла навчання на професію перукаря і, вже працює у престижному салоні краси. «У мене вже є свої постійні клієнти, які хочуть мене бачити, які задоволені моєю роботою. Я дуже вдячна фахівцям центру профтехосвіти за те, що отримала можливість освоїти таку чудову професію», - зазначає пані Ольга.

Роботодавці, в свою чергу, наводять конкретні приклади того, як за допомогою служби зайнятості отримали висококласних фахівців, підготовлених у ЦПТО.

Так, приватний підприємець Олександр Соловйов, який займається виготовленням зовнішньої реклами у місті Покровськ, отримав у свою команду оператора з оброки інформації. Новий працівник набув усіх необхідних навичок та знань під час навчання у центрі професійно-технічної освіти.

До колективу ТОВ «Мегабудсервіс» (м. Костянтинівка) теж приєднались спеціалісти, які здобули освіту у ЦПТО. «Наша компанія має сучасне технологічне обладнання, тому нам потрібні фахівці, які пройшли відповідну підготовку. Ми із задоволенням скористались пропозицією щодо професійної підготовки безробітних з подальшим працевлаштуванням на нашому підприємстві. Випускники центрів профтехосвіти дійсно мають високий рівень майстерності», - коментує начальниця відділу кадрів ТОВ "Мегабудсервіс" Ірина Горбунова.

Пропонуємо всім громадянам, які навчались в наших навчальних закладах та працівникам служби долучитись до цього проєкту та своїм прикладом довести, що «українці незламні», а проблему з працевлаштуванням можна подолати завдяки Державній службі зайнятості.

Довідково: На сьогодні служба зайнятості має мережу центрів професійно-технічної освіти, які вже зараз навчають по більше ніж 95 професіях та 300 спеціальностях. І цей перелік постійно збільшується, оскільки вимоги до навичок та вмінь працівників постійно зростають.

Заклади освіти мають сучасну навчальну базу та майстерні, облаштовані високотехнологічним обладнанням та технікою, надають комфортні умови проживання в гуртожитках під час навчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь