A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Платникам податків Черкащини відшкодували більше мільярда гривень податку на додану вартість

Дата: 30.10.2023 08:55
Кількість переглядів: 44

Платникам податків Черкащини відшкодували більше мільярда гривень податку на додану вартість

 

Протягом січня – вересня 2023 року платниками Черкаської області заявлено до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 1 038,1 млн грн (на 490,6 млн грн більше, порівняно з показником за відповідний період минулого року).

У цілому ж у січні-вересні 2023 року платники Черкаської області отримали бюджетне відшкодування ПДВ грошовими коштами на загальну суму 1 052,1 млн грн, за аналогічний період 2022 року бюджетне відшкодування було отримано на загальну суму 348,1 млн грн.

Зауважимо, право на бюджетне відшкодування мають усі платники податку на додану вартість незалежно від терміну реєстрації, у яких наявне правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту з урахуванням норм пункту 200.4 статті 200 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) від 02.12.2010 №2755-VІ.


Фото без опису

Черкащина – у трійці лідерів поміж областей України за темпами росту надходжень до місцевих бюджетів

 

Про це зазначив сьогодні в.о начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід на нараді з головами громад Черкаського та Золотоніського районів, а також за участі керівників місцевих фінансових органів.

– Головним досягненням нашої спільної роботи є те, що в умовах воєнного стану вдалось забезпечити позитивну динаміку та виконання доходів місцевих бюджетів, – зауважив Володимир Жаврід. – За 9 місяців платники Черкаської області вже перерахували до місцевих бюджетів більше 10,7 млрд грн. Якщо порівняти – у минулому році такий обсяг доходів був у середині грудня. Відтак темп росту до 9-ти місяців минулого року – 135 % і є третім серед областей України.

Керівник Головного управління також зазначив, що розписи доходів, затверджені місцевими радами, забезпечені на 102,9 %. Так, перевиконання сягає 300 млн грн.

Наразі більшість територіальних громад Черкаського та всі ТГ Золотоніського району мають позитивну динаміку та виконання. Але стабільний темп росту доходів і виконання розписів залежать від розширення бази оподаткування на місцях та залучення резервів у процесі взаємодії між органами місцевого самоврядування й податковою службою.

Додамо, що у 2022 році між податковою службою та кожною територіальною громадою області було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію. У межах нього визначені заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів по кожному напрямку.

Володимир Жаврід детально охарактеризував ситуацію по різних напрямках. Йшлося про: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, мінімальне податкове зобов’язання для фізичних осіб, плату за землю з юридичних осіб, податковий борг до місцевих бюджетів, акцизний податок з роздрібного продажу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь