Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ОНОВЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 12.02.2024 11:36
Кількість переглядів: 162

Фото без опису
Стратегія соціально-економічного та культурного розвитку Бобрицької громади була затверджена у листопаді 2021 року. Однак у зв’язку з новими реаліями та викликами, які постали перед громадою, зокрема у період воєнного стану, її необхідно оновити. Допомагає це зробити Центр розвитку «ЧАС ЗМІН» за підтримки БО «БФ «МХП – Громаді». 
Тож, минулої п’ятниці, 9 лютого, зібралась робоча група з оновлення Стратегії розвитку Бобрицької громади за участю старост, начальників структурних підрозділів сільської ради, керівників комунальних підприємств. 
Вони, разом із експертом зі стратегічного планування Ольгою Лущик, переглянули структуру цілей та завдань майбутньої стратегії, з огляду на пропозиції проєктних ідей,  що надійшли.
Щодо важливості роботи над стратегією для кожного мешканця громади. У розвинутих країнах (ЄС, США та ін.) не існує територіальних громад, які б не мали стратегії розвитку територій та чіткої відповідності кожного проєкту що реалізується, головному планувальному документу. Адже так само працюють держава та бізнес, причому довгостроково. Тож хочеш бути успішним – маєш навчитися розмовляти з ними однією мовою планування. І навпаки – брак стратегії або її невідповідність умовам. що суттєво змінилися, здатні стримувати розвиток громади. Будь який донор схоче переконатися: чи мислить співрозмовник далі, ніж цього вимагають поточні справи, а якщо так, то чи збирається він цілеспрямовано працювати над втіленням в життя власних пріоритетів. Лише в такому разі зовнішня допомога стає дійсно корисною та матиме очікуваний результат. Тобто потенційних донорів цікавить як сам факт наявності Стратегії, так і зміст.
На етапі формування та добору проєктних ідей  до оновленої Стратегії громади особливо важлива партнерська робота, що спирається на широке залучення громадськості, тож запрошуємо долучитися до розробки Стратегії, формулювати та подати свої проектні ідеї.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь