Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Шлюб та імміграція в Україну: новації у міграційному законодавстві

Дата: 13.02.2024 14:49
Кількість переглядів: 120

 

До Закону України «Про імміграцію» та постанови Кабінет Міністрів «Про деякі питання у сфері міграції» унесено зміни щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства. Законодавчо визначено обставини, за яких факт перебування у шлюбі з громадянином України або іммігрантом не визнається підставою для надання дозволу на імміграцію.

Відтепер порядком провадження за заявами іноземців щодо отримання дозволу  на імміграцію в Україні, які перебувають у шлюбі з громадянином України або іммігрантом більше 2-х років, обов’язковим є проходження тестування та співбесіди чи опитування. При цьому, тестування та співбесіду проходитимуть обоє з подружжя, а питання будуть складені індивідуально під кожну пару. Опитувальник буде налічувати 45 питань, співбесіда триватиме не більше 3-х годин і фіксуватиметься як відео- або аудіозапис. Окрім того, до співбесіди працівники міграційної служби можуть залучати і родичів подружжя.

Таким чином визначатимуться обставини, за яких факт перебування у шлюбі з громадянином України або іммігрантом не визнається підставою для надання дозволу на імміграцію.  

 

 Канівський сектор                   

Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь