ЧЕРНИШІВСЬКІ СИРИ: СІМЕЙНА ФЕРМА З НЕВЕЛИЧКОЮ СИРОВАРНЕЮ
Є в Україні місця, повз які можна проскочити на швидкості і не помітити,
а можна зупинитись на мить і закохатися на все життя. Закохатися в зворушливу
тишу й неймовірні краєвиди, в людей, які люблять і цінують свою маленьку
батьківщину і живуть серед цієї краси.
Саме в такому невеличкому селі Черниші на Черкащині і заховалась серед пагорбів сімейна ферма з невеличкою сироварнею.
Їхня мета – зберегти, відродити і створити. Зберегти незаймані природні скарби, відродити тваринництво і створити нові, неповторні смаки витриманих авторських сирів.
Їхня мрія – побачити Черниші в переліку туристичних маршрутів не тільки для українців, а і для гостей з-за кордону. Приймати дорогих гостей, проводити для них дегустації, обмінюватись досвідом.
Село Черниші навесні і влітку виглядає як невеличка українська Швейцарія.
Можливо тому в основу перших сирів були покладені класичні швейцарські рецепти. Рецептура витриманих швейцарських сирів особливо вимоглива до якості молока, тому на своїй фермі ми вирощуємо корівок джерсейської породи.
Основні напрямки сироварні сьогодні:
розведення корів джерсейської породи
виробництво витриманих твердих сирів з коров’ячого молока
виробництво молодих сирів
виробництво молочної продукції і інших фермерських продуктів
еко-туризм