Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Соціальний захист ветеранів війни.

Дата: 01.05.2024 15:30
Кількість переглядів: 96

 


На території Бобрицької сільської ради наразі проживає 147 ветеранів війни, яким надано статус відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», з них:

учасників бойових дій - 92;

осіб з інвалідністю внаслідок війни - 17;

членів сімей загиблих/померлих Захисників/Захисниць України - 23; 

учасників війни - 15.


У 2024 році прийнято документи для отримання посвідчень членів сімей загиблого/померлого Захисника/Захисниці України у 6 осіб та осіб з інвалідністю внаслідок війни 2 особам.

В Бобрицькій громаді прийнято ряд програм, якими передбачені заходи з соціальної підтримки ветеранів війни - програма «Турбота» Бобрицької сільської ради на 2023-2025 роки, затверджена рішенням Бобрицької сільської ради від 25.11.2022 № 27-3/VIII, програма поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, одиноких внутрішньо переміщених осіб, невідомих безрідних громадян на 2023-2025 роки, затверджена рішенням Бобрицької сільської ради від 14.12.2022 № 28-9/VIII, програма забезпечення учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членів їх сімей житлом у 2023-2028 роках, затверджена рішенням Бобрицької сільської ради від 21.11.2023 №38-3/VIII.


Місцевою Програмою «Турбота» Бобрицької сільської ради на 2023-2025 роки на 2024 рік передбачено:

1) кошти для виплати одноразової грошової допомоги ветеранам війни та мобілізованим військовослужбовцям у сумі 700, тис. грн.

2) кошти на пільгове забезпечення ветеранів війни та осіб з інвалідністю, учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ, сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців:

- зубопротезуванням;

- слухопротезуванням;

- ліками за рецептами лікарів

в сумі 20,0 тис. грн.

3) кошти для оздоровлення ветеранів війни, учасників АТО, сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців шляхом щорічної грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортних путівок в сумі 20,5 тис. грн.

4) кошти для забезпечення безкоштовним харчуванням у загальноосвітніх та дошкільних закладах дітей, батьки яких є:

Змобілізовані в ЗСУ;

-військовослужбовці ЗСУ;

-ветерани війни АТО/ООС

в сумі 272,4 тис. грн.


Програмою поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, одиноких внутрішньо переміщених осіб, невідомих безрідних громадян на 2023-2025 роки, на 2024 рік передбачено кошти в сумі 120,0 тис. грн, використано 26,0 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь