Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Основні правила безпеки на воді

Дата: 24.05.2024 16:37
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Із настанням теплих сонячних днів, розпочинається купальний сезон. Населення масово виходить до водойм на відпочинок, але інколи нехтуючи правилами безпеки на воді – відпочинок перетворюється на непоправне лихо.

Як свідчить статистика, за минулий 2023 рік на водних об’єктах Черкаської області загинуло 40 осіб, з них – 5 дітей. У Черкаському районі за цей же період загинуло 18 осіб, з них – 2 дитини. Купальний сезон тільки розпочинається, а вже в першому кварталі 2024 року в Черкаському районі на воді загинуло сім осіб. У той же час в період 2023 року та початку 2024 року нещасних випадків на водних об’єктах територіальної громади не зареєстровано.

Однією із причин трагедії здебільшого є особисте нехтування правилами безпеки, недооцінка реальної загрози та порушення правил поведінки на воді. Тонуть переважно ті, хто вміє плавати. Діти гинуть, як правило, через безконтрольність із боку батьків та дорослих.

Вкотре застерігаємо, купайтеся з дотриманням дисципліни та правил безпеки, далеко не запливайте. Не купайтеся в нетверезому стані – це небезпечно для життя, не стрибайте у воду вниз головою у незнайомому місці, особливо з міського приплаву, де категорично заборонено купатися.

Під час катання на човнах не перевантажуйте їх, не пересувайтеся з місця на місце, це може порушити рівновагу, й човен перевернеться. Намагайтеся бути якомога ближче до берега. На воді будьте уважні і обережні! Якщо ви заплуталися у водоростях під час купання, не робіть різких рухів і ривків, бо петлі рослин затягнуться ще сильніше. Ляжте на спину і м’якими, спокійними рухами випливайте в бік припливу. Якщо у воді звела судома, необхідно негайно змінити стиль плавання, лягти на спину і пливти до берега. Якщо не має умов для виходу з води, намагайтеся утриматися на поверхні і кличте на допомогу.

Особливу увагу зверніть на дітей. Не залишайте їх без нагляду. Навчіть дітей плавати – це життєво необхідно. Громадяни, будьте обережні! Бережіть своє життя, запобігайте нещасним випадкам на воді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь