Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Увага! Припинення виплати компенсацій особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб.

Дата: 23.08.2024 11:06
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Увага! Припинення виплати компенсацій особам, що розмістили

внутрішньо переміщених осіб

 

На виконання Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333, зі змінами (далі – Порядок), було запроваджено проєкт „Прихисток“.

Проєкт націлений на надання фінансової підтримки власникам домогосподарств (або їх представникам, наймачам (орендарям) житла державної або комунальної власності, спадкоємцям, які прийняли спадщину), які тимчасово та безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб у власних будинках.

Пунктом 13 Порядку визначено, що виплати компенсацій особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, здійснюються за рахунок організацій, зокрема міжнародних, на підставі відповідних договорів.

Згідно з Угодою між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (далі – Мінреінтеграції) та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (далі – УВКБ ООН), фінансування проєкту „Прихисток“ забезпечується УВКБ ООН.

Відповідно до листа Мінреінтеграції від 05.08.2024 № 22/4.1-6396-24, фінансування проєкту „Прихисток“ з боку УВКБ ООН закінчується 31.08.2024, тобто останнім звітним місяцем надання відповідної компенсації є серпень 2024 року (за розміщення внутрішньо переміщених осіб у серпні 2024 року).

Наголошуємо, що заяви на отримання компенсації за серпень 2024 року будуть прийматися у вересні 2024 року у визначені Порядком терміни (з 1 ПО 5 вересня).

Враховуючи вищевказане, повідомляємо про закінчення донорського фінансування проєкту „Прихисток“ 31.08.2024.

Якщо громадяни мають бажання або не довіряють інформації громади - заявники можуть зателефонувати на гарячу лінії Мінреінтеграції за телефоном 15-48.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь