Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВЖЕ ВТРЕТЄ У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОХОДИТЬ БЛАГОДІЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ БОРЩУ

Дата: 10.09.2024 10:47
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

8 вересня у селі Бобриця вже втретє пройшов благодійний фестиваль борщу. Цей захід об’єднав не лише любителів смачної їжі, але й усіх охочих підтримати наших захисників!

Вже традиційно всіх на гостину запросила господиня Бобрицької громади Олена ШТЕФАН. Не обійшлося і без почесних гостей, серед яких були народний депутат України Віталій Войцехівський, заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Богдан Солошенко, Голова ради розвитку громад Фонду «МХП-ГРОМАДІ», депутат Черкаської обласної ради Тетяна Волочай, заступник директора НВФ Урожай, Голова ГО «Патріоти рідного краю» Юрій Романча, а також представники військових формувань ЗСУ: командир автомобільного батальйону військової частини А1744 підполковник Легенький Вячеслав та командир військової частини А7324 підполковник Коломієць Олександр.

, представниця ПрАТ «Укргідроенерго» Світлана Глушенок.

Гастро-ярмарок, майстерня борщу з шефом Тарасом Василевським, дитяча галявина, козацький гарт, дефіліада борщів, благодійні аукціон та лотерея, військовий оркестр Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, аматорські колективи Бобрицької, Ліплявської, Степанецької, Білозірської, Гельмязівської громад, міста Черкаси, музикант Віктор Пашник, а також гурт «Крутий Заміс», колоритні фотозони – все це дало змогу відчути сучасність в традиціях та особливе ставлення до основи національної кухні – БОРЩУ як символу гостинності, здоров’я, працелюбності, благополуччя, родинного затишку, справжніх українських багатовікових традицій.

16 учасників готували борщі за своїми унікальними рецептами та творчо презентувати свої страви на сцені, після чого журі оцінило кожного учасника та визначило найкращих:

І місце - команда виконавчого комітету Білозірської сільської ради;

ІІ місце - Вокальний колектив «Кришталеві роси» села Ліпляве;

ІІІ місце - Григорівський сільський клуб Бобрицької сільської ради.

В рамках заходу зібрано 585 тис.грн на придбання дронів для черкаської 118 бригади тероборони, з яких 85 тис. зібрано безпосередньо на заході та 500 тис. виділено ПрАТ «Укргідроенерго».

Фестиваль відвідали десятки людей, які смакували різноманітні рецепти борщу – від класичного до сучасних креативних версій! Кожна порція не лише радувала смакові рецептори, але й робила свій внесок у спільну справу.

Атмосфера була неймовірною – усі разом підтримували наших воїнів, відзначаючи силу української культури і традицій. Тож дякуємо нашим захисникам та захисницям за можливість насолодитися такими моментами життя.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь