A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЧИ НЕОБХІДНО ПОДАТКОВОМУ АГЕНТУ ПОДАВАТИ РОЗРАХУНОК, ЯКЩО ВІН НЕ МАЄ НАЙМАНИХ ОСІБ І ДОХІД У ЗВІТНОМУ КВАРТАЛІ (ОКРЕМОМУ МІСЯЦІ ЗВІТНОГО КВАРТАЛУ) НА КОРИСТЬ ФО НЕ НАРАХОВУВАВСЯ ТА НЕ ВИПЛАЧУВАВСЯ?

Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, та платники єдиного внеску зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку (далі – Розрахунок). Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) протягом звітного періоду.

18:36 18.12.2021

ЗА ЯКОЮ ФОРМОЮ ТА У ЯКОМУ ВИГЛЯДІ ФОП НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ ЗОБОВ’ЯЗАНІ ВЕСТИ ОБЛІК ДОХОДІВ ТА ВИТРАТ?

Відповідно до п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці зобов’язані вести облік доходів і витрат.             Типова форма, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичними особами – підприємцями затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2021 № 261 «Про затвердження типової форми, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичними особами – підприємцями і фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення» (далі – Порядок № 261).

18:36 18.12.2021

АЛГОРИТМ РОЗРАХУНКУ ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ СУМИ ПРОЦЕНТІВ, СПЛАЧЕНИХ ПЛАТНИКОМ ПОДАТКУ ЗА КОРИСТУВАННЯ ІПОТЕЧНИМ ЖИТЛОВИМ КРЕДИТОМ

Алгоритм розрахунку податкової знижки розраховується наступним чином: визначається база оподаткування шляхом зменшення річної суми нарахованої (виплаченої) заробітної плати на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, – обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності з урахуванням положень п. 164.6  ст. 164 ПКУ. При цьому, інформацію щодо сум нарахованого загального річного оподатковуваного доходу, страхових внесків, застосованих податкових соціальних пільг, утриманого податку на доходи фізичних осіб фізичні особи отримують у вигляді довідки про доходи від свого роботодавця;

18:34 18.12.2021

ПОПОВНЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО РАХУНКУ У СИСТЕМІ ЕЛЕКТРОННОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ

Відповідно до п. 4 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 569 рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ) – рахунок, відкритий платнику ПДВ в Казначействі, на який таким платником перераховуються кошти у сумі, необхідній для досягнення розміру суми ПДВ, на яку платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а також у сумі, необхідній для сплати узгоджених податкових зобов’язань з податку.

18:34 18.12.2021

АЛГОРИТМ РОЗРАХУНКУ ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ ЗА НАВЧАННЯ ЗА НАСЛІДКАМИ ЗВІТНОГО ПОДАТКОВОГО РОКУ

Алгоритм нарахування податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку на суму витрат, понесених за навчання за наслідками звітного податкового року, розраховується наступним чином:

18:33 18.12.2021

ЯКИМ ЧИНОМ СГ ЗДІЙСНЮЄ ОПТОВИЙ ПРОДАЖ ЗА ГОТІВКУ ЧЕРЕЗ РРО ТА/АБО ПРРО АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ ІЗ ВІДОБРАЖЕННЯМ ШТРИХОВОГО КОДУ

При оптовому продажу алкогольних напоїв за готівку, така розрахункова операція в обов’язковому порядку має бути проведена із застосуванням реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмного РРО на повну суму покупки та повинна супроводжуватись видачею особі, яка здійснила оплату та отримує товар, розрахункового документа, встановленої форми та змісту, разом з видачею відповідного пакету документів (податкова накладна, сертифікат відповідності та інше), для обліку товару суб’єктом господарювання, який придбав такий товар.

18:32 18.12.2021

ЧИ МАЄ ПРАВО ФОП НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ ВКЛЮЧИТИ ДО СКЛАДУ ВИТРАТ СУМУ СПЛАЧЕНОЇ ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ ЗА ВИКОРИСТАННЯ В ГОСПОДАРСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ЗЕМЛІ ДЕРЖАВНОЇ (КОМУНАЛЬНОЇ) ВЛАСНОСТІ?

Відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

18:32 18.12.2021

ЯК ВІДКРИВАЄТЬСЯ СПЕЦІАЛЬНИЙ РАХУНОК В БАНКУ ДЛЯ ЦІЛЕЙ ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ?

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України  до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

18:31 18.12.2021

ЧИ ПОТРІБНО ПОДАВАТИ РІЧНУ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ ТА СПЛАЧУВАТИ ПДФО ОСОБІ, ЯКА ОТРИМУЄ ЩОМІСЯЧНО ГРОШОВЕ УТРИМАННЯ ВІД ФО ЗГІДНО ДОГОВОРУ ПРО ДОВІЧНЕ УТРИМАННЯ?

Статтею 744 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV (далі - ЦКУ) встановлено, що за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов’язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно. Обсяги обов’язків набувача встановлюються за згодою сторін у договорі.

18:31 18.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь