A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЯКІ ЮРИДИЧНІ НАСЛІДКИ НЕПОДАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ (СПЕЦІАЛЬНОЇ) ДОБРОВІЛЬНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ТИМИ ОСОБАМИ, ХТО МАЄ НА ЦЕ ПРАВО?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування, передбачене підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), є добровільним. Разом з тим, якщо особа, яка має право на одноразове (спеціальне) декларування не скористується ним (тобто не подасть декларацію), така особа буде вважатися такою, що повідомила контролюючий орган про те, що станом на 31 серпня 2022 року (дату завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування):

10:05 06.11.2021

ЧИ ПОВИНЕН ДЕКЛАРАНТ ВІДКРИВАТИ У БАНКУ ПОТОЧНИЙ РАХУНОК ІЗ СПЕЦІАЛЬНИМ РЕЖИМОМ ВИКОРИСТАННЯ ДЛЯ ЦІЛЕЙ ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ, ЯКЩО КОШТИ, ЯКІ ВІН БАЖАЄ ЗАДЕКЛАРУВАТИ, ВЖЕ РОЗМІЩЕНІ НА ПОТОЧНИХ РАХУНКАХ У БАНКУ?

Відповідно до п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

10:04 06.11.2021

ЧИ МАЄ ПРАВО ДЕКЛАРАНТ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ПЕРІОДУ ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ ПОДАТИ УТОЧНЮЮЧУ ДЕКЛАРАЦІЮ?

Відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ.

10:03 06.11.2021

ЧИ Є ОБ’ЄКТАМИ ОПОДАТКУВАННЯ ПОДАТКОМ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО, ВІДМІННЕ ВІД ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ, ОБ’ЄКТИ НЕЗАВЕРШЕНОГО БУДІВНИЦТВА?

Відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.

10:02 06.11.2021

ЧИ МАЄ ПРАВО ДЕКЛАРАНТ У ПЕРІОД ПРОВЕДЕННЯ ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ САМОСТІЙНО УТОЧНИТИ ІНФОРМАЦІЮ, ЗАЗНАЧЕНУ У ПОПЕРЕДНЬО ПОДАНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ, ШЛЯХОМ ПОДАННЯ НОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ?

Відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування (з 01.09.2021 до 01.09.2022) відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ.    

10:02 06.11.2021

ФІЗИЧНА ОСОБА-ІНОЗЕМЕЦЬ ЗАРЕЄСТРУВАВСЯ ФІЗИЧНОЮ ОСОБОЮ – ПІДПРИЄМЦЕМ: ЧИ МОЖЕ ОБРАТИ СПРОЩЕНУ СИСТЕМУ ОПОДАТКУВАННЯ?

Головне управління ДПС у Черкаській області доводить до відома, що іноземці та особи без громадянства, які зареєстровані підприємцями згідно із законодавством України є резидентами.

09:59 06.11.2021

ПОДАННЯ УТОЧНЮЮЧОГО РОЗРАХУНКУ ШЛЯХОМ ЗМІНИ ЗАДЕКЛАРОВАНОЇ СУМИ ВІД’ЄМНОГО ЗНАЧЕННЯ, ЩО ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СКЛАДУ ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ НАСТУПНОГО ЗВІТНОГО (ПОДАТКОВОГО) ПЕРІОДУ НА БЮДЖЕТНЕ ВІДШКОДУВАННЯ НА РАХУНОК ПЛАТНИКА У БАНКУ АБО ЗАРАХУВАННЯ У ЗМЕН

Відповідно до п. 200.4 ст. 200 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) при від’ємному значенні суми, розрахованої згідно з п. 200.1 ст. 200 ПКУ, така сума:

09:58 06.11.2021

ЧИ МАЄ ПРАВО КОНТРОЛЮЮЧИЙ ОРГАН ЗДІЙСНИТИ ПОДАТКОВУ ПЕРЕВІРКУ ДЖЕРЕЛА ОТРИМАННЯ ДЕКЛАРАНТОМ КОШТІВ, ЗА РАХУНОК ЯКИХ БУЛИ ПРИДБАНІ ЗАДЕКЛАРОВАНІ В ОДНОРАЗОВІЙ (СПЕЦІАЛЬНІЙ) ДОБРОВІЛЬНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ АКТИВИ?

Відповідно до п. 13 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова перевірка контролюючим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою, що підпадає під дію п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

09:56 06.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь