Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЯК ОТРИМАТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПОДАТКОВИЙ БОРГ ОНЛАЙН

Щомісячно на офіційному сайті ДПС (https://tax.gov.ua /: Головна/Відкриті дані/Інформація) оприлюднюється інформація щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, із зазначенням керівників таких суб’єктів господарювання, та сум податкового боргу в розрізі платежів та територіальних податкових органів (п. 35.4 ст. 35 Податкового кодексу).

09:55 06.11.2021

НАРАХУВАННЯ ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ З ПДВ ПО ТОВАРАМ/ПОСЛУГАМ, НЕОБОРОТНИМ АКТИВАМ, ЯКІ БУЛИ ПРИДБАНІ ТА/АБО ВИГОТОВЛЕНІ, ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ В ОПОДАТКОВУВАНИХ ОПЕРАЦІЯХ, А ПОЧИНАЮТЬ ЧАСТКОВО ВИКОРИСТОВУВАТИСЬ В НЕОПОДАТКОВУВАНИХ ОПЕРАЦІЯХ

У разі якщо товари/послуги, необоротні активи, придбані та/або виготовлені з ПДВ для використання в оподатковуваних операціях, починають частково використовуватись в неоподатковуваних операціях, платник податку повинен нарахувати податкові зобов’язання відповідно до вимог ст. 199 Податкового кодексу України, та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати зведену податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях.

09:55 06.11.2021

ЩОДО ОПОДАТКУВАННЯ ПДВ ОПЕРАЦІЇ З БЕЗОПЛАТНОЇ ПЕРЕДАЧІ ТОВАРІВ/ПОСЛУГ (В Т.Ч. ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ МАРКЕТИНГОВИХ/РЕКЛАМНИХ ЗАХОДІВ)

Пунктом 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що об’єктом оподаткування є операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ, у тому числі операції з безоплатної передачі та з передачі права власності на об’єкти застави позичальнику (кредитору), на товари, що передаються на умовах товарного кредиту, а також з передачі об’єкта фінансового лізингу у володіння та користування лізингоодержувачу/орендарю.

09:54 06.11.2021

ЯКИМ ЧИНОМ ФІЗИЧНІ ОСОБИ – ПІДПРИЄМЦІ – ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ЧЕТВЕРТОЇ ГРУПИ ВЕДУТЬ ОБЛІК ДОХОДІВ?

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності – це особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розд. XIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності (п. 291.2 ст. 291 ПКУ).

09:53 06.11.2021

ЧИ ОПОДАТКОВУЮТЬСЯ АКЦИЗНИМ ПОДАТКОМ ОПЕРАЦІЇ З РОЗДРІБНОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ ФІРМОВИХ СТРАВ, КУЛІНАРНИХ, КОНДИТЕРСЬКИХ ТА БОРОШНЯНИХ ВИРОБІВ, ВИГОТОВЛЕНИХ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ, АБО ПРИ ДОДАВАННІ ТАКИХ НАПОЇВ У КАВУ, ЧАЙ, ШОКОЛАД?

 Підпунктом 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що об’єктами оподаткування акцизним податком є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

09:53 06.11.2021

ЯКИЙ ТЕРМІН ПРОВЕДЕННЯ КАМЕРАЛЬНОЇ ПЕРЕВІРКИ ОДНОРАЗОВОЇ (СПЕЦІАЛЬНОЇ) ДОБРОВІЛЬНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ?

Відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразова (спеціальна) добровільна декларація підлягає перевірці у спеціальному порядку.

09:52 06.11.2021

КОЛИ ВІДОМОСТІ, ЗАЗНАЧЕНІ В ОДНОРАЗОВІЙ ДОБРОВІЛЬНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ, НЕ МОЖУТЬ БУТИ ВИКОРИСТАНІ В ПЕРЕВІРКАХ

Відповідно до п. 16 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) одноразові (спеціальні) добровільні декларації (далі – Декларація), а також відомості, що містяться в них, не можуть бути використані в розслідуваннях та/або перевірках стосовно декларанта, а також як докази у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення, цивільних та адміністративних справах (у межах складу та вартості активів, зазначених в Декларації як об’єкт і база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування).

09:51 06.11.2021

ЩОДО ЯКИХ АКТИВІВ НЕ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ НАРАХУВАННЯ ТА СПЛАТА ЗБОРУ З ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ?

Згідно з п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) склад та обсяг активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства, становлять:

09:50 06.11.2021

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВСІ КОДИ ВИДІВ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (КВЕД) ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ ТА ПРО ОСНОВНИЙ КВЕД В ПРИВАТНІЙ ЧАСТИНІ ЕЛЕКТРОННОГО КАБІНЕТУ

Відповідно до пп. 1 і 2 частини першої ст. 9 Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 755) відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу – підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) на підставі:

09:49 06.11.2021

CТАВКИ ЗБОРУ З ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ ВСТАНОВЛЕНІ ЩОДО НОМІНАЛЬНОЇ ВАРТОСТІ ДЕРЖАВНИХ ОБЛІГАЦІЙ УКРАЇНИ З ТЕРМІНОМ ОБІГУ БІЛЬШЕ НІЖ 365 ДНІВ БЕЗ ПРАВА ДОСТРОКОВОГО ПОГАШЕННЯ

Відповідно до п.п. 8.3 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування Збору, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, ставки 2,5 відс. щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

12:07 01.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь