Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ДЕ В ПРИВАТНІЙ ЧАСТИНІ ЕЛЕКТРОННОГО КАБІНЕТУ НАЯВНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВСІ КОДИ ВИДІВ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (КВЕД) ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ ТА ПРО ОСНОВНИЙ КВЕД?

Відповідно до пп. 1 і 2 частини першої ст. 9 Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 755) відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу – підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) на підставі:

15:12 24.10.2021

ЯКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЕРЕДБАЧЕНА ЗА НЕВЕДЕННЯ ОБЛІКУ ДОХОДІВ І ВИТРАТ В ПАПЕРОВОМУ ТА/АБО ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ ФОП НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ?

Відповідно до п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці зобов’язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет. Типова форма, за якою здійснюється облік доходів і витрат, та порядок ведення такого обліку визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

15:09 24.10.2021

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ТЕРМІНІВ РОЗРАХУНКІВ У СФЕРІ ЗЕД

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що статтею 13 Закону України від 21 червня 2018 року № 2473-VIII «Про валюту і валютні операції» (далі – Закон № 2473), який введено в дію 07 лютого 2019 року, передбачено, що Національний банк України (далі – НБУ) має право встановлювати граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів.

15:09 24.10.2021

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ВІДЕОПРЕЗЕНТАЦІЯ «ОДНОРАЗОВЕ (СПЕЦІАЛЬНЕ) ДОБРОВІЛЬНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ»!

Головне управління ДПС у Черкаській області в рамках проведення  інформаційно- роз’яснювальної кампанії з метою доведення до широкого кола платників Закону України від 15.06.2021 року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їх активів та сплати одноразового збору до бюджету» інформує, що на вебпорталі ДПС розміщено відеопрезентацію «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

15:07 24.10.2021

У ЯКИХ ВИПАДКАХ ТА В ЯКІ ТЕРМІНИ КОНТРОЛЮЮЧИЙ ОРГАН МАЄ ПРАВО АНУЛЮВАТИ ЮРИДИЧНІЙ ОСОБІ РЕЄСТРАЦІЮ ПЛАТНИКОМ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ТРЕТЬОЇ ГРУПИ?

Відповідно до норми пункту 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу, зокрема, у разі:

15:06 24.10.2021

ФІЗИЧНА ОСОБА – ПІДПРИЄМЕЦЬ ХОЧЕ ВІДЗВІТУВАТИ З ЄВ ЗА МИНУЛІ РОКИ, АЛЕ ДЕКЛАРАЦІЮ З ЄП ВЖЕ ПОДАВАВ: ЯКИЙ АЛГОРИТМ ДІЙ?

Головне управління ДПС у Черкаській області зазначає, що відповідно до абз. 1 п. 49.2 ПКУ платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Абзац 1 п. 49.2 ПКУ застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

15:06 24.10.2021

АКТИВИ ЯКІ ПІДЛЯГАЮТЬ ОДНОРАЗОВОМУ (СПЕЦІАЛЬНОМУ) ДЕКЛАРУВАННЮ

Активи фізичної особи-декларанта, які підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню, згідно Податковому кодексу України – це грошові активи, майно, майнові права. Слід зазначити, що термін «майно» в Кодексі застосовується у широкому значенні, наведеному в Цивільному кодексі України, згідно із яким майном як особливим об'єктом вважають окрему річ, сукупність речей, а також майнові права та обов'язки.

15:05 24.10.2021

ЯКИМ ЧИНОМ ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ ПДФО ДОХІД У ВИГЛЯДІ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРИБУТКУ, ОТРИМАНОГО ФО – РЕЗИДЕНТОМ ВІД ОПЕРАЦІЙ З ОБЛІГАЦІЯМИ ВНУТРІШНІХ ДЕРЖАВНИХ ПОЗИК?

Відповідно до п. 3 ст. 16 Закону України від 23 лютого 2006 року № 3480-IV «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» (у редакції Закону України від 19 червня 2020 року № 738-IX) облігації внутрішньої державної позики України – це цінні папери, що розміщуються виключно на внутрішніх ринках капіталу і підтверджують зобов’язання України щодо відшкодування пред’явникам цих облігацій їхньої номінальної вартості з виплатою доходу відповідно до умов розміщення облігацій.

15:04 24.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь