Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЧИ ПОТРІБНО УТРИМУВАТИ ПДФО ТА ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР ПІД ЧАС НАРАХУВАННЯ (ВИПЛАТИ) ДОХОДУ ПІДПРИЄМЦЯМ, МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯМ АБО МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ ЯКИХ Є ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНА ТЕРИТОРІЯ?

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що під час нарахування (виплати) фізичним особам – підприємцям, місцезнаходженням або місцем проживання яких є тимчасово окупована територія (незалежно від системи оподаткування), доходу від здійснення ними підприємницької діяльності суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір у джерела виплати.

12:06 01.11.2021

ЗВІЛЬНЕННЯ ДЕКЛАРАНТА ВІД ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОРУШЕННЯ ПОДАТКОВОГО ТА ВАЛЮТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА, АКТИВІВ ЗАЗНАЧЕНИХ В ОДНОРАЗОВІЙ (СПЕЦІАЛЬНІЙ) ДОБРОВІЛЬНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ

В якому випадку декларант звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, та від обов’язку нарахувань та сплати податків і зборів щодо доходів, які стали джерелом одержання (набуття) активів, зазначених таким декларантом в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації?

12:06 01.11.2021

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ! ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАСТЕРІГАЄ ПРО НАЯВНІ ВИПАДКИ «ТЕЛЕФОННИХ АФЕРИСТІВ»

Наявні спроби вчинення шахрайських дій невідомими особами, які представляються посадовими особами Головного управління ДПС у Черкаській області або довіреними особами таких посадовців. Спроби ошукати платників податків зафіксовано з телефонних номерів мобільних операторів України (095) 76-99-731 та (095) 76-99-373.

12:05 01.11.2021

ПОДАННЯ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВІДКРИТТЯ ВАЛЮТНОГО РАХУНКА В УСТАНОВІ БАНКУ-НЕРЕЗИДЕНТА

У відділі з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області наголошують, що статтею 52 Закону України «Про запобігання корупції» передбачено додаткові заходи здійснення фінансового контролю.

12:04 01.11.2021

ЯКИЙ ПОРЯДОК ВИПРАВЛЕННЯ САМОСТІЙНО ВИЯВЛЕНИХ ПОМИЛОК У ПОДАТКОВІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ З ТРАНСПОРТНОГО ПОДАТКУ ПІСЛЯ ГРАНИЧНОГО ТЕРМІНУ ЇЇ ПОДАННЯ?

 Згідно з п.п. 267.6.4 п. 267.6 ст. 267 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

12:04 01.11.2021

ЧИ ОДНАКОВІ ОСНОВНІ РЕКВІЗИТИ РОЗРАХУНКОВОГО ДОКУМЕНТА (ФІСКАЛЬНОГО КАСОВОГО ЧЕКА) ДЛЯ ЧЕКІВ, СТВОРЕНИХ РРО ТА ПРОГРАМНИМИ РРО?

Пунктами 1 та 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265), зокрема, встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій. Надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі.

12:03 01.11.2021

ОПОДАТКУВАННЯ ПДФО МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ, ЩО НАДАЄТЬСЯ ФІЗИЧНІЙ ОСОБІ ЗА РАХУНОК МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ

Відповідно до п.п. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-IV із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги, компенсацій (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду України соціального захисту осіб з інвалідністю згідно із законом.

12:02 01.11.2021

ЧИ ПОШИРЮЮТЬСЯ ЗМІНИ, ВНЕСЕНІ НАКАЗАМИ МІНФІНУ ВІД 18.06.2020 № 306 ТА ВІД 08.06.2021 № 329 НА РОЗРАХУНКОВІ ДОКУМЕНТИ, ЩО СТВОРЮЮТЬСЯ ПРРО?

Форму та зміст розрахункового документа визначено Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 (із змінами внесеними наказами Міністерства фінансів України від 18.06.2020 № 306 та від 08.06.2021 № 329) (далі – Положення № 13)).

12:01 01.11.2021

НАРАХУВАННЯ ТА СПЛАТА ПДФО З ДОХОДІВ, ЩО ОДНОЧАСНО ОТРИМУЮТЬСЯ ФОП ВІД ДІЯЛЬНОСТІ НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ ТА ПРОВАДЖЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

  Відповідно до норм Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, не може бути підприємцем у межах такої незалежної діяльності. При цьому чинним законодавством не заборонено фізичній особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність, бути підприємцем та здійснювати іншу (відмінну від незалежної) підприємницьку діяльність, не заборонену законом.

12:01 01.11.2021

ОРЕНДНА ПЛАТА ТА ЗЕМЕЛЬНИЙ ПОДАТОК - ЧИ МОЖЛИВЕ ЗАЗНАЧЕННЯ В ОДНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ?

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Норми визначені пп. 14.1.147 ПКУ.

11:58 01.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь