A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ДЕКЛАРУВАННЯ АКТИВУ У ВИГЛЯДІ ПРАВА ГРОШОВОЇ ВИМОГИ ЗА ДОГОВОРОМ ПОЗИКИ ФО – РЕЗИДЕНОМ

Чи має право ФО – резидент подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію та задекларувати актив у вигляді права грошової вимоги за договором позики, що надана іншій ФО за рахунок коштів (у національній або іноземній валюті), з яких не були сплачені податки у податкових періодах до 01.01.2021?

08:46 17.02.2022

ДЕКЛАРУВАННЯ ПОДАТКОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ З ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ ТА ПОДАТКУ НА НЕРУХОМІСТЬ ЗА 2022 РІК

Шановні платники нагадуємо, що у січні розпочалася кампанія декларування податкових зобов’язань з плати за землю та податку на нерухомість за 2022 рік. У зв’язку із цим до Головного управління ДПС у Черкаській області надходять численні запити щодо розмірів ставок, відповідно до яких необхідно обчислювати зазначені  податки.

08:45 17.02.2022

ЯК З 2022 РОКУ ВКЛЮЧИТИ ДО ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ «СТАРІ» ПОДАТКОВІ НАКЛАДНІ / РОЗРАХУНКИ КОРИГУВАННЯ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ?

Строк, протягом якого покупець може включити до податкового кредиту суми ПДВ, не віднесені до податкового кредиту у звітному періоді, в якому виникло право на включення таких сум до податкового кредиту, зменшили з 1095 календарних днів до 365 календарних днів з дати складання податкової накладної / розрахунку коригування.

08:44 17.02.2022

ЧИ МАЄ ПРАВО ФОП НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ ВКЛЮЧИТИ ДО СКЛАДУ ВИТРАТ СУМУ СПЛАЧЕНОГО ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ЗА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ ПІД ПРИМІЩЕННЯМ, ЯКЕ ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ?

Головне управління ДПС у Черкаській інформує, відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року               № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

08:44 17.02.2022

БАЗА ДЛЯ НАРАХУВАННЯ ЗБОРУ З ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ, ЯКЩО ФО Є ВЛАСНИКОМ КОШТОВНОГО ГОДИННИКА ТА ДОРОГОВАРТІСНОЇ ЗБРОЇ

Відповідно до п.п. «е» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація), зокрема, інші активи фізичної особи, у тому числі майно.

08:43 17.02.2022

ЧИ ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ВІД СПЛАТИ ЄВ ЗА СЕБЕ ФОП ТА ОСОБИ, ЯКІ ПРОВАДЯТЬ НЕЗАЛЕЖНУ ПРОФЕСІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ, ЯКІ ОДНОЧАСНО Є НАЙМАНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ (ЗАСТРАХОВАНИМИ ОСОБАМИ)?

 Відповідно до пп. 4 та 5 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності.

13:08 10.02.2022

ХТО МОЖЕ СКОРИСТАТИСЬ ОДНОРАЗОВИМ (СПЕЦІАЛЬНИМ) ДОБРОВІЛЬНИМ ДЕКЛАРУВАННЯМ ТА ХТО НЕ МОЖЕ БУТИ ДЕКЛАРАНТОМ?

Згідно з абзацом першим п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків. 

13:07 10.02.2022

ЩОДО ТЕРМІНІВ РЕЄСТРАЦІЇ В ЄДИНОМУ РЕЄСТРІ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ РОЗРАХУНКІВ КОРИГУВАННЯ ДО ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ

Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» пункт 192.1 статті 192 ПКУ після абзацу першого доповнено новим абзацом, яким передбачено, що розрахунок коригування до податкової накладної не може бути зареєстрований в ЄРПН пізніше 1095 календарних днів з дати складання податкової накладної, до якої складений такий розрахунок коригування.

13:06 10.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь