A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЗАКОН УКРАЇНИ №1525: ЧИ ПОТРІБНО ОСОБІ-НЕРЕЗИДЕНТУ ОБОВ’ЯЗКОВО ОТРИМУВАТИ ДОКАЗИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ТОГО, ЩО ОТРИМУВАЧ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ – СУБ'ЄКТ ГОСПОДАРЮВАННЯ – ПЛАТНИК ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ?

Відповідно до Закону України від 3 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам»одним із можливих підходів до визначення особи суб’єкта – отримувача електронних послуг, є положення публічного договору (оферти) та/або анкети замовника – отримувача електронних послуг. У такій анкеті отримувач має зазначити свій статус:

12:42 10.02.2022

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ

За інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії  та кадастру коефіцієнт індексації  нормативної грошової  оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік становить:

12:41 10.02.2022

ЯКИМ ЧИНОМ ФОП, У ТОМУ ЧИСЛІ ПЛАТНИК ЄП, ЯКА ЗДІЙСНЮЄ ДІЯЛЬНІСТЬ У ДЕКІЛЬКОХ МІСЦЯХ ПРОДАЖУ (ГОСПОДАРСЬКИХ ОБ’ЄКТАХ), ВЕДЕ ОБЛІК ТОВАРНИХ ЗАПАСІВ?

Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 (далі – Порядок № 496) визначає правила ведення обліку товарних запасів та поширюється на фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку (далі – ФОП), які відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) зобов’язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об’єкті) такого ФОП.

12:40 10.02.2022

З ЯКОЇ ДАТИ ПЛАТНИКАМИ АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ З РЕАЛІЗАЦІЇ СГ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ, ТА РІДИН, ЩО ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ЕЛЕКТРОННИХ СИГАРЕТАХ БУДУТЬ ВИРОБНИКИ ТА ІМПОРТЕРИ ТАКИХ ТОВАРІВ?

Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914), зокрема, внесено зміни до п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), відповідно до яких до платників акцизного податку віднесено осіб – виробників та/або імпортерів тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, які здійснюють їх реалізацію для цілей оподаткування акцизним податком з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів за ставкою 5 відсотків.

12:36 10.02.2022

ПЛАТНИКАМ ПОДАТКІВ ЧЕРКАЩИНИ ЗА 2021 РІК ВІДШКОДОВАНО 1 МЛРД ГРИВЕНЬ ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ

2021 року платниками Черкаської області заявлено  до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки  1,2  млрд грн, що на              504,8 млн  грн більше, порівняно з показником за відповідний період минулого року. цілому протягом 2021 року платники Черкаської області отримали бюджетне відшкодування ПДВ грошовими коштами на загальну суму                1 млрд гривень, в аналогічному періоді 2020 року бюджетне відшкодування було отримано на загальну суму 679,5 млн гривень. початку 2021 року в цілому по області загальний залишок невідшкодованого ПДВ на рахунки платників станом на 01.01.2022 складає 202,7  млн грн (146 млн грн - поточна заявка сум бюджетного відшкодування за звітний період – листопад 2021 року, 56,7 млн грн – суми, по яких тривають документальні позапланові перевірки за попередні та звітний податкові періоди). на бюджетне відшкодування мають усі платники податку на додану вартість незалежно від терміну реєстрації, у яких є в наявності правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту.

12:35 10.02.2022

ДО УВАГИ, ПЛАТНИКІВ ПОДАТКУ - ВИРОБНИКІВ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ЗА "ЗЕЛЕНИМ" ТАРИФОМ!

Головне управління ДПС у Черкаській області  повідомляє, що Законом України від 30.11.2021 № 1914-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»  тимчасово, до 1 січня 2024 року, платники податку - виробники електричної енергії за "зеленим" тарифом мають право визначати податкове зобов'язання з податку на прибуток підприємств за касовим методом.

12:34 10.02.2022

БЕЗОПЛАТНЕ КОРИСТУВАННЯ МАЙНОМ ЗА ДОГОВОРОМ ПОЗИЧКИ

Головне управління ДПС у Черкаській області  інформує, що відповідно до ст. 827 Цивільного кодексу України за договором позички одна сторона (позичкодавець) безоплатно передає або зобов’язується передати другій стороні (користувачеві) річ для користування протягом встановленого строку. Користування річчю вважається безоплатним, якщо сторони прямо домовилися про це або якщо це випливає із суті відносин між ними.

12:34 10.02.2022

ЩО Є БАЗОЮ ДЛЯ НАРАХУВАННЯ ЗБОРУ З ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ У РАЗІ, ЯКЩО ФО Є ВЛАСНИКОМ 10 ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ДЛЯ ВЕДЕННЯ ОСОБИСТОГО СЕЛЯНСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА, КОЖНА З ЯКИХ НЕ ПЕРЕВИЩУЄ 2,0 ГЕКТАРА?

Відповідно до п.п. «б» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості), що належить декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходиться (зареєстроване, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація).

12:33 10.02.2022

УВАГА! ПОВІДОМЛЯЄМО ПРО ВИПАДКИ СПРОБ ШАХРАЙСТВА

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє про випадки спроб шахрайства з боку невстановлених осіб, які представляються посадовими особами Головного управління ДПС у Черкаській області або довіреними особами таких посадовців, що здійснюються впродовж року.

20:18 03.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь