A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

СТЯГНЕННЯ ПОДАТКОВОГО БОРГУ БЕЗ ЗВЕРНЕННЯ ДО СУДУ

Положеннями Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» внесено зміни до пункту 95.5 статті 95 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), відповідно до яких керівник (його заступник або уповноважена особа) контролюючого органу зможе приймати рішення про стягнення коштів в рахунок погашення податкового боргу платника податків без обмеження по сумі такого боргу та звернення до суду.

13:05 10.02.2022

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ – СТРАХУВАЛЬНИКІВ: СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ПОДАТИ РОЗРАХУНКІВ З ТИПОМ «УТОЧНЮЮЧИЙ», ЯКЩО У ДОДАТКУ 1 ДО РОЗРАХУНКУ ОДНОЧАСНО УТОЧНЯЮТЬСЯ РЕКВІЗИТИ ТА СУМИ НАРАХОВАНОГО ЄДИНОГО ВНЕСКУ СТОСОВНО ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затвердження наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4 (зі змінами та доповненнями).

13:04 10.02.2022

ЯКА СТАВКА ЗБОРУ З ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ДЕКЛАРАНТОМ У РАЗІ, ЯКЩО СПЛАТА ЗАЗНАЧЕНОГО ЗБОРУ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ТРЬОМА РІВНИМИ ЧАСТИНАМИ?

Відповідно до п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, таких ставок:

13:03 10.02.2022

З ПОЧАТКУ 2022 РОКУ СТАРТУВАЛА КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ ГРОМАДЯНАМИ ДОХОДІВ, ОДЕРЖАНИХ ПРОТЯГОМ 2021 РОКУ

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що з 01.01.2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2021 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Для фізичних осіб – підприємців, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, граничний термін подання декларації до 09.02.2022 року.

13:03 10.02.2022

ЗБІЛЬШЕНО СТАВКИ РЕНТНОЇ ПЛАТИ ЗА СПЕЦІАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ВОДИ

           Головне управління ДПС у Черкаській області звертає увагу, на те, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» збільшено ставки рентної плати за спеціальне використання води.          Нагадуємо, що  вперше обраховувати податкове зобов’язання  з рентної плати за спеціальне використання води  за новими ставками платники повинні за 1 квартал 2022 року.

13:02 10.02.2022

ЯКИМ ЧИНОМ ТА ЗА ЯКИМИ РЕКВІЗИТАМИ БЮДЖЕТНОГО РАХУНКУ СПЛАТИТИ СУМУ ЗБОРУ З ОДНОРАЗОВОГО (СПЕЦІАЛЬНОГО) ДОБРОВІЛЬНОГО ДЕКЛАРУВАННЯ?

Після подання платником «Звітної»/«Звітної нової»/«Уточнюючої» одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) автоматично відкривається інтегрована картка платника за відповідною територією та в Електронному кабінеті (приватна частина) в розд. «Стан розрахунків з бюджетом» стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100. 

13:01 10.02.2022

ЧИ ПОТРІБНО НОВОСТВОРЕНІЙ ФОП АБО ФОП, ЯКА ПЕРЕЙШЛА ІЗ/НА СПРОЩЕНУ СИСТЕМУ ОПОДАТКУВАННЯ, ПОДАВАТИ КВАРТАЛЬНУ ПОДАТКОВУ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ?

Відповідно до п.п. 177.5.2 п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку, або переходять на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, або перейшли із спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за результатами звітного року, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на (перехід із) спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Платники податку розраховують та сплачують авансові платежі у строки, визначені п.п. 177.5.1 п. 177.5 ст. 177 ПКУ, що настануть у звітному податковому році.

12:59 10.02.2022

ЧИ МОЖЕ ФО, ЯКА МАЄ У ВЛАСНОСТІ АКТИВИ, ЩО РОЗМІЩЕННІ ЗА МЕЖАМИ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ, НАДАТИ ДОКУМЕНТИ, ЯКІ Є ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ПРИ ПОДАННІ ОДНОРАЗОВОЇ (СПЕЦІАЛЬНОЇ) ДОБРОВІЛЬНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ (ДАЛІ – ДЕКЛАРАЦІЯ), НАСТУПНОГО ДНЯ ПІСЛЯ ПОДАННЯ ТАКОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ?

Відповідно до п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування має право добровільно подати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. 

12:59 10.02.2022

ЗАКОН УКРАЇНИ №1525: ХТО ВВАЖАЄТЬСЯ ПЛАТНИКОМ ПДВ ЗА ОПЕРАЦІЯМИ З ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ?

Законом України від 3 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» доповнено перелік осіб – платників ПДВ. До переліку таких осіб – віднесено осіб-нерезидентів, які не мають постійного представництва та постачають на митній території України фізичним особам, у тому числі фізичним особам – підприємцям, не зареєстрованим як платники ПДВ, електронні послуги, у тому числі шляхом надання доступу до електронних послуг через електронний інтерфейс, надання технічних, організаційних, інформаційних та інших можливостей, які здійснюються з використанням інформаційних технологій і систем, для встановлення контактів та укладення угод між продавцями і покупцями та/або постачають такі електронні послуги за посередницькими договорами від власного імені, але за дорученням надавача електронних послуг.

12:58 10.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь