A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЯКИМ ЧИНОМ ПОДАТКОВИЙ АГЕНТ МОЖЕ ПОВЕРНУТИ АБО ВРАХУВАТИ В РАХУНОК СПЛАТИ НАСТУПНИХ ПЛАТЕЖІВ СУМУ НАДМІРУ СПЛАЧЕНОГО ВІЙСЬКОВОГО ЗБОРУ?

Головне управління ДПС у Черкаській області  інформує, що умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань визначені ст. 43 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

11:32 12.07.2021

ЯКИМ ЧИНОМ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ БАЗА ДЛЯ НАРАХУВАННЯ ЄВ НАЙМАНОМУ ПРАЦІВНИКУ, ЯКОМУ НАРАХОВАНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА ТА ВІДПУСКНІ ЗА ПОТОЧНИЙ ТА МАЙБУТНІ ПЕРІОДИ?

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до частини п’ятої ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року  № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 22 відсотків до визначеної ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування ЄВ.

11:31 12.07.2021

КОЛИ ДПС МОЖЕ АНУЛЮВАТИ РЕЄСТРАЦІЮ «ЄДИННИКА» ЧЕТВЕРТОЇ ГРУПИ?

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що згідно з нормами ПКУ, реєстрація платника єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням податкового органу у разі:

11:30 12.07.2021

ІНФОРМУВАННЯ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ЗАСОБАМИ ЕЛЕКТРОННОГО ЗВ’ЯЗКУ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

ДПС повідомлено про завершення тестування програмного забезпечення для можливості інформування платників податків щодо проведення працівниками податкового органу перевірки засобами електронного зв’язку в електронній формі.

11:29 12.07.2021

ІНФОРМУВАННЯ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ЗАСОБАМИ ЕЛЕКТРОННОГО ЗВ’ЯЗКУ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

ДПС повідомлено про завершення тестування програмного забезпечення для можливості інформування платників податків щодо проведення працівниками податкового органу перевірки засобами електронного зв’язку в електронній формі.

11:29 12.07.2021

ПОДАННЯ СУБ’ЄКТОМ ГОСПОДАРЮВАННЯ ЗАЯВИ ЗА ФОРМОЮ 1-РРО З ПОЗНАЧКОЮ «ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЯ» З ПОВІДОМЛЕННЯМ ПРО ПОМИЛКУ

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до п. 4 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок), суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані, зокрема, зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення за ф № 3-РРО (додаток 3 до Порядку) за ідентифікатором форми J1413402 (далі – реєстраційне посвідчення) та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.

22:15 05.07.2021

ТЕРМІНИ ПОДАННЯ ПЛАТНИКАМИ ЗАЯВ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОЦЕДУРІ, ЩОДО СПИСАННЯ ШТРАФІВ ТА ПЕНІ ТА ЇХ РОЗГЛЯДУ ПОДАТКОВИМ ОРГАНОМ

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що згідно з пунктом 23 Закону України від 4 грудня 2020 року № 1072-ІХ штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати основної суми податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

22:15 05.07.2021

ЧИ МОЖЕ ЧОЛОВІК СКОРИСТАТИСЬ ПРАВОМ ЩОДО ВКЛЮЧЕННЯ ДО ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ ОПЛАТИ ДОПОМІЖНИХ РЕПРОДУКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ, ЯКЩО ДРУЖИНА НЕ ПРАЦЮЄ?

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

22:14 05.07.2021

ОСОБЛИВОСТІ ЗАКРИТТЯ ПІДПРИЄМСТВА БЕЗ ПЕРЕВІРКИ

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє керівників підприємств, які вирішили через певні обставини припинити діяльність, про можливість проходження даної процедури без проведення додаткової позапланової перевірки, що позиція податківців з даного питання залишається не змінною.

22:13 05.07.2021

ЯКІ ДОКУМЕНТИ МАЄ ПОДАТИ ПЛАТНИК ПОДАТКУ ДО КОНТРОЛЮЮЧОГО ОРГАНУ ЩОБ СКОРИСТАТИСЬ ПРАВОМ НА НАРАХУВАННЯ ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ ЗА ОПЛАТУ ДОПОМІЖНИХ РЕПРОДУКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ?

 Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що статтею 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) із змінами та доповненнями встановлено, що платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

22:13 05.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь