A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податковий всеобуч

ЧИ ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ РРО ТА/АБО ПРРО ФОП – ПЛАТНИКАМИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ДРУГОЇ – ЧЕТВЕРТОЇ ГРУП З 01.01.2021, ЯКЩО У ЧЕТВЕРТОМУ КВАРТАЛІ 2020 РОКУ ДОСЯГНУТО ПЕРЕВИЩЕННЯ ОБСЯГУ ДОХОДУ 1000000 ГРН., АЛЕ НЕ ПЕРЕВИЩЕНО 1320000 ГРИВЕНЬ?

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що згідно з п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій або безготівковій формі, зобов’язані видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) чи дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний РРО (далі – ПРРО) QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

12:51 20.06.2021

ДІЇ ЯКІ НЕОБХІДНО ЗДІЙСНИТИ ФОП ДЛЯ ЗНЯТТЯ З ОБЛІКУ В КОНТРОЛЮЮЧОМУ ОРГАНІ, ВІДНОСНО ЯКОЇ В ЄДР ВНЕСЕНО ЗАПИС ПРО ДЕРЖАВНУ РЕЄСТРАЦІЮ ПРИПИНЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА ЇЇ РІШЕННЯМ

Зняття з обліку фізичної особи – підприємця в контролюючому органі здійснюється у порядку, встановленому п. 65.10 ст. 65, ст. 67 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), розд. ХІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588).

12:50 20.06.2021

УВАГА! БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ – АКТИВІЗУВАЛИСЯ ШАХРАЇ!

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє про випадки шахрайства з боку невстановлених осіб, які від імені або нібито за дорученням керівництва Головного управління ДПС у Черкаській області телефонують та надсилають повідомлення через месенджери до керівників суб’єктів господарської діяльності області з метою заволодіння грошовими коштами під будь-яким приводом (надання грошової допомоги, погрози застосування штрафних санкцій, уникнення проведення перевірок тощо). Зазначені особи пропонують перераховувати грошові кошти на карткові рахунки банківських установ України.

12:49 20.06.2021

УВАГА, ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ, БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ, ЩОБ НЕ ПОТРАПИТИ НА ГАЧОК ТЕЛЕФОННОГО ШАХРАЙСТВА!

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що останнім часом спостерігається збільшення кількості телефонних дзвінків та повідомлень у месенджерах з наступних номерів: (066) 801-27-59 та                  (050) 248-62-50, що здійснюються невідомими особами, які представляться керівництвом Головного управління ДПС у Черкаській області, або особами, що діють від імені чи за дорученням керівництва, та  намагаються заволодіти грошовими коштами під будь-яким приводом (надання грошової допомоги, погрози застосування штрафних санкцій, уникнення проведення перевірок тощо), пропонуючи перераховувати їх на карткові рахунки банківських установ.

12:48 20.06.2021

БАНК НАРАХУВАВ ФІЗОСОБІ-«ЗАГАЛЬНИКУ» ПРОЦЕНТИ НА ЗАЛИШОК КОШТІВ: ЧИ Є ЦЕ ДОХОДОМ?

Головне управління ДПС у Черкаській області зазначає, що дохід у вигляді процентів, нарахований на залишок коштів поточного банківського рахунку, відкритого для провадження підприємницької діяльності, не включається до доходу фізичної особи – підприємця, оскільки отриманий не від його підприємницької діяльності.

12:47 20.06.2021

ОПОДАТКУВАННЯ ПДВ ПОСЛУГ З ТЕХНІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Головне управління ДПС у Черкаській області, в продовження теми «Програмна продукція та ПДВ», пропонує розглянути   деякі питання щодо практичного застосування норм Податкового кодексу, якими передбачено звільнення від оподаткування ПДВ операцій з програмною продукцією.

12:46 20.06.2021

ПРОЦЕДУРА ПРИПИНЕННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ

Головне управління ДПС у Черкаській області, повідомляє, що визначення доцільності проведення документальних перевірок платників, які знаходяться в стадії припинення проводиться на ризикоорієнтовній основі.

12:44 20.06.2021

ЧИ МАЄ ПРАВО СКОРИСТАТИСЯ ПОДАТКОВОЮ ЗНИЖКОЮ ЗА ІПОТЕЧНИМ КРЕДИТУВАННЯМ ОДИН ІЗ ЧЛЕНІВ ПОДРУЖЖЯ ЗА ВИБОРОМ, КОЛИ ОБ’ЄКТ ІПОТЕКИ ЗНАХОДИТЬСЯ У СПІЛЬНІЙ ВЛАСНОСТІ?

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що згідно з   п.п. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п.164.6 ст.164 ПКУ, частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до ст.175 ПКУ.

12:43 20.06.2021

ПОДАТКОВИЙ БОРГ СПАДКОЄМЦІВ

Відповідно до пп. 37.3.2 п. 37.3 ст. 37 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підставами для припинення податкового обов’язку, є, зокрема, смерть фізичної особи.

12:43 20.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь