Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Новини

Дата: від до Скинути

ВЕРТАЄМО СВОЄ. СОБОРНІСТЬ – МЕТА ПЕРЕМОГИ

ВЕРТАЄМО СВОЄ. СОБОРНІСТЬ – МЕТА ПЕРЕМОГИ

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу».

10:39 22.01.2023

ВІД РІЗДВА І ДО ВАСИЛЯ ЛУНАЛИ КОЛЯДКИ ТА ЩЕДРІВКИ У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

ВІД РІЗДВА І ДО ВАСИЛЯ ЛУНАЛИ КОЛЯДКИ ТА ЩЕДРІВКИ У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

    Колядки та щедрівки – невід’ємна частина святкування Різдва Христового. Вони створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу. Тож з метою збереження традицій різдвяного співу, підтримки духу населення громади було проведено локальний фестиваль колядок та щедрівок «Україна колядує, Перемогу віншує».      Розпочалося віншування із села Потапці. У сільському будинку культури урочисто, піднесено, велично, натхненно лунали колядки та щедрівки по черзі від учасників заходу.     Лунала колядка у селі Курилівка, дітки колядували у сільському клубі, а працівники закладу культури вітали односельців із святами. У Курилівській бібліотеці було проведено майстер-клас по виготовленню святкових поробок, майстрували з  пластиліну, проволоки, муки та паперу.     8-9 січня колективи Грищинеського та Литвинецького  будинків культури спільними зусиллями провели цикл колядок та  щедрівок для людей сіл Грищинці та Литвинець. В Грищинеському ліцеї також пройшов майстер-клас для дітей з виготовлення різдвяної зірки, після якого діти читали колядки, за що отримали дохід.     Жителів села Тростянець з Різдвом Христовим привітали аматорський колектив «Тростянецькі молодички» і  діти  села .     Працівники Синявського СБК та бібліотеки привітали з Колядою та Різдвом Хрестовим  жителів сіл Синявки та Козарівки. Вітали пенсіонерів, сім‘ї ВПО, старосту села, підприємців, багатодітні сім‘ї, людей з обмеженими можливостями, орендарів, депутатів сільської ради, а також сім‘ї наших захисників.     12 січня в Бобрицькому ліцеї в рамках різдвяного  фестивалю "Україна колядує, Перемогу віншує" лунали колядки та щедрівки, а господиня вітала учасників солодощами.     14 січня панувала тепла родинна атмосфера у Григорівському сільському клубі. Діти своїми дзвінкими голосами прославляли народження Ісуса Христа.     Зараз, як ніколи, важливо пам’ятати про наші українські традиції. Колядка, щедрівка, віншування несуть у собі велику магічну дію, бо цьогорічні новорічно-різдвяні свята не такі як зазвичай, адже всі ми просимо в Бога здійснення спільного бажання – Перемоги, миру, процвітання для нашої рідної землі та для всіх українців.     Нехай наші серця завжди пишаються нашою великою нацією, а душа щиро дякує українським героям за можливість прокидатися вранці з надією на світле майбутнє.

16:32 16.01.2023

Планування роботи медичної бригади Волонтерський рух за підтримки "UNICEF" 16.01.2023 - 20.01.2023

Планування роботи медичної бригади Волонтерський рух за підтримки "UNICEF" 16.01.2023 - 20.01.2023

№ Населенний пункт Дата години виїзду СКЛАД БРИГАДИ Лікар  спеціаліст 1 Лікар  спеціаліст 2 м/сестра Психолог 1 Бобриця 16.01.2023 Бобриця-9.00 Аніщенко Сергій Вікторович Хоменко Людмила Анатоліївна медична сестра   2 Литвинець 17.01.2023 Литвинець - 10.00 Сас Тамара Леонтіївна Лук'янова Антоніна Геннадіївна медична сестра   3 Грищинці 19.01.2023 Грищинці - 9.30 Саленко Тетяна Михайлівна Павлушенко Світлана Сергіївна     4 Бобриця, Козарівка 19.01.2023 Козарівка-9.30           Бобриця-11.00                                          Аніщенко Сергій Вікторович      Хоменко Людмила Анатоліївна медична сестра  

10:27 13.01.2023

РІЗДВЯНА ЗІРКА – НЕЗАМІННИЙ АТРИБУТ СВЯТ

РІЗДВЯНА ЗІРКА – НЕЗАМІННИЙ АТРИБУТ СВЯТ

    Різдвяна зірка є справжнім символом зимових свят. Усі чекають першої вечірньої зорі, щоб сісти до святовечірнього столу, і кожен намагається першим побачити її, адже кажуть, що це віщує щасливу долю.     Образ зорі – один з ключових в українських колядках та щедрівках: віншуючи господарю, зичать йому «діточок, як у небі зірочок», а красу господині прирівнюють до ясної зірки, що сходить на небі.     Виготовлення різдвяної звізди завжди було справою відповідальною: у кожному регіоні та навіть у кожного майстра зірки мали свої особливості, що виявлялися у формі, кількості променів, оздобленні. Кожна така зірка – унікальна та неповторна.     Водночас, виготовлення Віфлеємської зірки - нескладний процес, тому всі учасники майстер-класів, які проходили у Потапцівській, Тростянецькій сільських бібліотнках, Курилівському клубі та Синявському сільському будинку культури, з легкістю та задоволенням брали участь у заході.      Гарний настрій та диво були поруч, а найголовніше - зірка- символ Різдва Христового.

18:20 08.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь