Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Новини

Дата: від до Скинути

Про заборону продажу та використання піротехнічних виробів, феєрверків, салютів та петард, незалежно від класу на території Черкаської області   

Про заборону продажу та використання піротехнічних виробів, феєрверків, салютів та петард, незалежно від класу на території Черкаської області  

Про заборону продажу та використання піротехнічних виробів, феєрверків, салютів та петард, незалежно від класу на території Черкаської області

16:33 28.12.2022

НОВОРІЧНІ МАЙСТЕР КЛАСИ ДЛЯ ДІТЕЙ ГРОМАДИ

НОВОРІЧНІ МАЙСТЕР КЛАСИ ДЛЯ ДІТЕЙ ГРОМАДИ

    Напередодні новорічних свят кожен маленький українець повинен відчути та поринути в атмосферу свята. Над цим завданням творчо працюють працівники закладів культури та сільських бібліотек Бобрицької громади.     Працівники Синявського СБК та Синявської сільської бібліотеки  провели з дітками майстер-клас з виготовлення новорічних прикрас, під час якого присутні занурились в атмосферу Нового року та отримали масу позитивних емоцій. Такі речі істотно відрізняються від магазинних, адже в них вкладена частинка душі та любові.     У Бобрицькій сільській бібліотеці працювала майстерня Різдва «Дива власноруч». Діти дуже задоволені своїми виробами, які зробили власними руками.     У Потапцівській сільській бібліотеці Катерина СВИТКА, завідувачка, провела майстер-клас по виготовленню новорічних іграшок з паперу та інших матеріалів. А по завершенню всі учасники дружно прикрашали новорічну ялинку.     У Курилівському та Тростянецькому сільських клубах за участю студентів другого курсу відділу сценічного мистецтва Канівського коледжу культури і мистецтв, керівник Валентина Шевчук, проведені свята під назвою «Святий Миколаю, ми тебе чекаєм». На думку старости сіл Надії ВОЗНОЇ, свята вдалися, тож висловлює подяку спонсорам свята, які знайшли час та кошти і допомогли у придбанні новорічних подарунків, а саме: Саленку Олександру, Кобі Олександру, Галюк Ользі, Саленко Марині. У Тростянецькій сільській бібліотеці також виготовляли новорічні прикраси з паперу.

08:34 28.12.2022

«ГРОМАДОЮ КРОКУЄ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ!»

«ГРОМАДОЮ КРОКУЄ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ!»

    Саме під такою назвою 27 грудня пройшла акція-привітання з різдвяно-новорічними святами дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Бобрицької громади. Захід відбувся за ініціативи відділу освіти, культури, молоді та спорту спільно з службою у справах дітей Бобрицької сільської ради, за підтримки виконачого комітету Бобрицької сільської ради.     «Війна не повинна забирати в дітей свято. Намагаємось усіляко підтримувати маленьких мешканців нашої громади, які вимушені були виїхати до безпечних куточків країни.»  - зазначає Олена ШТЕФАН, Бобрицький сільський голова. Навіть у найважчі часи у дітей має бути щасливе дитинство і позитивні емоції. Зі святами усіх!

08:30 28.12.2022

ВІДКРИТТЯ ПРОЄКТУ «ГОТУЙ ДРОВА ВЛІТКУ»

ВІДКРИТТЯ ПРОЄКТУ «ГОТУЙ ДРОВА ВЛІТКУ»

    Проєкт  «Готуй дрова влітку», переможець в локальному конкурсі місцевих ініціатив «Час діяти, Канівщино!» від БФ "МХП - Громаді",  був реалізований виконавчим комітетом Бобрицької сільської ради спільно з Комунальним підприємством «Добробут» протягом вересня-грудня 2022 року.     В рамках проєкту 11 установ забезпечені дровами для обігріву приміщень в холодну пору року, серед них приміщення Бобрицької сільської ради, заклади культури та медицини, адмінприміщення в старостинських округах.     За фінансової підтримки, наданої БФ «МХП – Громаді», в рамках реалізації проєкту придбано 2 бензопили,  бензиновий висоторіз та кущоріз (мотокоса), а партнером проєкту  ФГ «Королевич» - дроворуб електричний (колун).     22 грудня 2022 року на відкритті проєкту працівники КП «Добробут» Бобрицької сільської ради  провели презентацію обладнання та продемонстрували його у можливості всім присутнім, а також нашим гостям Юрію Мельнику, першому заступнику виконавчого директора «МХП»,  представникам БФ «МХП – Громаді» в особі директорки Тетяни Волочай та менеджера Черкаського регіону БФ «МХП – Громаді» Віталія Очеретяного.      Саме цей проєкт сьогодні демонструє важливість тепла в кожній оселі громади.

08:51 25.12.2022

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО БОБРИЦЬКОГО ЛІЦЕЮ

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО БОБРИЦЬКОГО ЛІЦЕЮ

    22 грудня 2022 року  з робочим візитом до Бобрицького ліцею завітало керівництво громади спільно з партнерами Юрієм Мельником, першим заступником виконавчого директора «МХП», директоркою благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяною Волочай та менеджером Черкаського регіону БФ «МХП – Громаді» Віталієм Очеретяним.     У Бобрицькій громаді лише КЗ «Бобрицький ліцей» Бобрицької сільської ради не має найпростішого укриття. Відтак учні та вихованці дошкільного підрозділу розпочали навчання в онлайн-форматі. Проте 80 % учасників освітнього процесу виявляють бажання повернутися до традиційної форми здобуття освіти. Тому виконавчим комітетом спільно з адміністрацією закладу освіти та представником ДСНС  було оглянуто овочесховище, що розташоване на території школи на можливість переобладнання його у найпростіше укриття.      І вже у жовтні місяці виконавчий комітет Бобрицької сільської ради, ТОВ «КАНІВСЬКА ВІТРОВА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ», БО «БФ «МХП-ГРОМАДІ» та ПрАТ Укргідроенерго взялися за вирішення цього соціально важливого питання.     Станом на сьогодні роботи щодо обладнання найпростішого укриття знаходяться на завершальному етапі. Маємо надію, що вже з другого семестру в закладі знову будуть лунати дитячі голоси.     В ході візиту також було оглянуто новий кабінет інформатики, який з 24 лютого чекає на своїх користувачів, ресурсну кімнату та їдальню закладу.

08:50 24.12.2022

У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ПРОЕКТИ – ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ «ЧАС ДІЯТИ, КАНІВЩИНО!» ВІД БФ «МХП – ГРОМАДІ»

У БОБРИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ПРОЕКТИ – ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ «ЧАС ДІЯТИ, КАНІВЩИНО!» ВІД БФ «МХП – ГРОМАДІ»

    22 грудня 2022 року відбулося відкриття проектів Бобрицької громади, які у вересні місяці здобули перемогу в локальному конкурсі місцевих ініціатив «Час діяти, Канівщино!».     Нагадаємо, що серед 10 переможців з Канівщини, Бобрицька громада отримала співфінансування на такі ідеї:  «Смакуй життя», Комунальний заклад «Грищинецький ліцей»;  «Соціально-психологічний простір «Емпатіо», Комунальний заклад «Литвинецький ліцей»;  «Готуй дрова влітку», Виконавчий комітет Бобрицької сільської ради;  «Potaptsi HUB «Територія єдності», Відділ освіти, культури, молоді та спорту Бобрицької сільської ради.     Протягом трьох місяців велася клопітка робота щодо реалізації вище вказаних ініціатив.      І вже цього четверга керівництво громади спільно з Юрієм Мельником, першим заступником виконавчого директора «МХП», директоркою благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяною Волочай, менеджером Черкаського регіону БФ «МХП – Громаді» Віталія Очеретяного мало нагоду побачити результати спільної праці та перерізати символічні стрічки.     Та тепло зустрічей, сонячна погода перетворили звичайний робочий візит у справжній тур «Тепла, гармонії та затишку» Бобрицькою громадою.     Першою точкою стало село Литвинець. Відкриття проекту соціально-психологічного простору «Емпатіо» на базі КЗ «Литвинецький ліцей» подарувало можливість всім учасникам зануритися в світ ароматів та тепла. Всі присутні створили власноруч ароматичну еко-свічку та отримали сеанс арома-терапії. Поділилася з гостями таким цінним в наш час світлом та провела майстер-клас Олена ЯРОВА.     Директорка закладу Людмила ГЛУШКО, керівниця проекту зазначила: «Ідея створення даного проекту виникла давно, проте сильним поштовхом до створення стала повномаштабна війна. Адже,  сьогодні на передовій знаходиться багато односельчан, яким після повернення потрібна буде наша підтримка, а наші діти постійно відчувають  тривогу та страх дорослих. Тому спільно з директоркою КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Бобрицької сільської ради Юлією АРСЕЄНКО був написана та реалізована така важлива для нас ініціатива.»     Використання простору та його сучасна комплектація якісним обладнанням сприятиме ефективним заняттям та забезпечить позитивну психологічну атмосферу для дітей і жителів Литвинецького старостинського округу.     На завершення візетери відвідали Литвинецький сільський будинок культури, де минулого року в рамках цього ж конкурсу був реалізований проєкт «Качалка».

08:39 24.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь