Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПОВІТРЯНА ТРИВОГА: АЛГОРИТМ ДІЙ

ПОВІТРЯНА ТРИВОГА: АЛГОРИТМ ДІЙ

Останнім часом посилилися обстріли з боку РФ та частіше лунають сирени повітряної тривоги.  Тож. нагадуємо правила та алгоритми поводження при повітряній тривозі. Якщо сирена повітряної тривоги застала на вулиці, необхідно:

14:18 12.07.2024

ВРУЧЕНО ОБЛАСНУ ПОЧЕСНУ ГРАМОТУ "ВІДМІННИК ЗАХИСТУ УКРАЇНИ"

ВРУЧЕНО ОБЛАСНУ ПОЧЕСНУ ГРАМОТУ "ВІДМІННИК ЗАХИСТУ УКРАЇНИ"

28 червня 2024 року на базі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України 68 учням та випускникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, серед яких і випускник Литвинецько го ліцею Горохов Роман, вручили обласну почесну відзнаку „Відмінник Захисту України“. Захід відбувся в рамках Дня Конституції України. Відзнаку вручав начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець та головний сержант взводу 156 батальйону 118 окремої бригади територіальної оборони Артем Лукашук. Нагадауємо, що Обласну почесну відзнаку було започатковано на Черкащині у 2015 році з метою підвищення престижу професії військовослужбовця. Ця відзнака вручається учням 10-11 класів закладів загальної середньої освіти та учням І-ІІ курсів закладів професійно-технічної освіти, які за період навчання досягли найкращих результатів у вивченні предмета „Захист України“, а також за перемоги у військово-патріотичних конкурсах.

10:29 01.07.2024

28 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

28 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Конституція України — це основний закон нашої держави, оберіг нашої державності, компас України, адже вона зафіксувала єдине бачення напрямку руху держави — незворотність європейського та євроатлантичного курсу. Конституція наголошує на основні цінності людини – її життя і здоров’я, честь й гідність, недоторканність та безпека.  В часи, коли Україні та її народові доводиться відстоювати свій суверенітет та свободу у жорстокій війні з російською федерацією, День Конституції України є особливим святом для кожного українця та українки. Адже саме сьогодні так жорстоко ворог порушує наші конституційні права, головне із яких - це невід'ємне право кожної людини на життя! Жити щасливо, вільно і цивілізовано у суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій державі, а не як темні невігласи у федерації варварства, терору та зла.      Нехай демократичні засади, що закріплені в Конституції, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої країни. Бажаємо, щоб мир і злагода сприяли подальшій розбудові правової держави! Миру всім нам, розквіту та скорішої перемоги над ворогом! З повагою, Бобрицький сільський голова Олена ШТЕФАН

10:31 28.06.2024

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ

  Пора жнив, особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат. З метою недопущення виникнення пожеж, у період збирання зернових, нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю: •    до початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння. Трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах зі збирання врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;  •    перед дозріванням колосових, хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць, мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м. завширшки;  •    у період збирання та після збирання врожаю забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;  •    СУВОРО забороняється курити та користуватись відкритим вогнем поряд із хлібними масивами.  Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватись вищезазначених вимог пожежної безпеки, а особливо під час спеки та жнив – обов’язок кожної людини! Лише спільними зусиллями ми не допустимо загорання лісосмуг і хлібних масивів та збережемо урожай.

14:28 27.06.2024

ЕФЕКТИВНА КОМУНІКАЦІЯ З ВЕТЕРАНАМИ

ЕФЕКТИВНА КОМУНІКАЦІЯ З ВЕТЕРАНАМИ

26 червня в приміщенні Бобрицької сільської ради психологом КЗ «Центру надання соціальних послуг Бобрицької сільської ради» Діаною Сагайдак для працівників апарату та структурних підрозділів Бобрицької сільської ради, було проведено тренінг на тему,: «Як правильно спілкуватися з військовими, які повернулись з фронту до цивільного життя».  Йшлося про психологічні особливості співпраці з ветеранами, налагодження з ними комунікації, надання якісних соціальних послуг їм та членам їхніх сімей, родинам загиблих воїнів, а також окреслили питання, яким чином потрібно, займаючись благою справою, набути стресостійкості, не допускати психологічного вигорання на робочому місці, навчитися налагоджувати спілкування, уникнувши конфліктів, різного роду ситуацій. Під час тренінгу учасники ознайомилися з випливом воєнних дій на людей, опрацювали питання етичного спілкування з ветеранами, формували вміння доказово, аргументовано викладати свою точку зору, розвивали навички управління власними емоціями, а також відпрацювали реальні випадки прийому емоційно вразливих клієнтів. Йшлося й про особливості роботи з ветеранами з інвалідністю, правила ділового етикету при взаємодії з ними, гендерні аспекти при співпраці з ветераном / ветеранкою, психологічні аспекти взаємодії з сім’ями ветеранів. Загалом, у цих напрямках були проведені цікаві практичні кейси занять. Кожному учаснику дякуємо за приділену увагу. З повагою, КЗ «Центр надання соціальних послуг Бобрицької сільської ради» в особі Дмитра Шелеста.

14:24 27.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь