A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобрицька громада
Черкаська область, Черкаський район

Новини

Дата: від до Скинути

ОНОВЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Стратегія соціально-економічного та культурного розвитку Бобрицької громади була затверджена у листопаді 2021 року. Однак у зв’язку з новими реаліями та викликами, які постали перед громадою, зокрема у період воєнного стану, її необхідно оновити. Допомагає це зробити Центр розвитку «ЧАС ЗМІН» за підтримки БО «БФ «МХП – Громаді».  Тож, минулої п’ятниці, 9 лютого, зібралась робоча група з оновлення Стратегії розвитку Бобрицької громади за участю старост, начальників структурних підрозділів сільської ради, керівників комунальних підприємств.  Вони, разом із експертом зі стратегічного планування Ольгою Лущик, переглянули структуру цілей та завдань майбутньої стратегії, з огляду на пропозиції проєктних ідей,  що надійшли. Щодо важливості роботи над стратегією для кожного мешканця громади. У розвинутих країнах (ЄС, США та ін.) не існує територіальних громад, які б не мали стратегії розвитку територій та чіткої відповідності кожного проєкту що реалізується, головному планувальному документу. Адже так само працюють держава та бізнес, причому довгостроково. Тож хочеш бути успішним – маєш навчитися розмовляти з ними однією мовою планування. І навпаки – брак стратегії або її невідповідність умовам. що суттєво змінилися, здатні стримувати розвиток громади. Будь який донор схоче переконатися: чи мислить співрозмовник далі, ніж цього вимагають поточні справи, а якщо так, то чи збирається він цілеспрямовано працювати над втіленням в життя власних пріоритетів. Лише в такому разі зовнішня допомога стає дійсно корисною та матиме очікуваний результат. Тобто потенційних донорів цікавить як сам факт наявності Стратегії, так і зміст. На етапі формування та добору проєктних ідей  до оновленої Стратегії громади особливо важлива партнерська робота, що спирається на широке залучення громадськості, тож запрошуємо долучитися до розробки Стратегії, формулювати та подати свої проектні ідеї.

11:36 12.02.2024

СТАРТУВАВ ІІ ЕТАП ЗМАГАНЬ « ВСЕУКРАЇНСЬКІ ШКІЛЬНІ ЛІГИ ПЛІЧ-О-ПЛІЧ»

    5 лютого на базі Бобрицького ліцею стартував другий етап змагань  «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Нагадаємо, «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» – це унікальні спортивні змагання, розроблені за світовим та європейським досвідом. Основна мета – залучити до спорту якомога більше школярів та сформувати у них лідерські якості. Гасло змагань – «Пліч-о-пліч. Разом переможемо».     Організатори привітали команди з волейболу серед юнаків та дівчат Бобрицької та Ліплявської громад.     «Спорт – це не лише про здоров’я, а й про лідерство, наполегливість та вміння працювати в команді. Переконана, що завдяки змаганням «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» діти більше спілкуватимуться з однолітками та розкриють свій потенціал»,- зазначила у своєму висупі Олена Штефан, сільський голова.     «Пліч-о-пліч - фізична активність, яка є важливим фактором формування, збереження та зміцнення здоров’я наших дітей.» - зауважила Тетяна П’ясецька, начальник відділу освіти, спорту, молоді та культури Ліплявської сільської ради. У результаті напружених та емоційних ігор місця розташувалися наступним чином: І місце серед юнаків – команда «Барс» Ліплявського ліцею; ІІ місце серед юнаків – команда «Барс» Бобрицького ліцею; ІІІ місце серед юнаків – команда «Пума» Литвинецького ліцею.

10:05 06.02.2024

Питання Соціальної підтримки ВПО.

Урядом 26 січня 2024 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб” (далі - Постанова № 94 ) задля підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

15:14 05.02.2024

ЄВРОПЕЙСЬКЕ КАФЕ, ЗАХІД ФАНДРЕЙЗЕНГОВОЇ КАМПАНІЇ, ПРОВЕЛИ У ЛИТВИНЕЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ

    2 лютого 2024 року  в Литвинецькому ліцеї відбувся благодійний ярмарок «Європейське кафе», який став першою сходинкою для реалізації проєкту з розширення потенціалу волонтерської організації «Литвинецька Січ». Мета даного проєкту – закупівля обладнання, необхідного для виготовлення сухих борщів та супів, таких необхідних для воїнів Збройних Сил України.     Захід відбувся у межах проєкту «Спільнофонд», що став можливим завдяки синергії Фонд  громади "Подільська громада", Фонд "МХП-Громаді" за підтримки Isar Ednannia у межах програми Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства.     Із вітальним словом до присутніх звернулася Олена Штефан, сільський голова, Людмила Глушко, директорка закладу, Олеся Шуткевич, представниця Фонду «Подільська Громада», також на заході були присутні Катерина Лисиченко, представниця БФ «МХП – Громаді», депутати сільської ради.      На благодійному ярмарку присутні мали можливість скуштувати страви країн Європи, а саме: Греції, Італії, Франції, Німеччини, Польщі та Болгарії. Щоб зробити цю подію ще більш захоплюючою, учні влаштували віртуальну мандрівку, під час якої присутні мали можливість переглянути особливості, звичаї та традиції кожної країни. Також представники кожної країни продемонстрували свої таланти у виконанні художніх номерів країн Європи. Звучали пісні, вірші, міфи, колоритні танці.     Під час благодійного ярмарку гості мали унікальну можливість взяти участь у безпрограшній лотереї. Це додавало атмосфері свята додаткового захоплення та інтриги, а учасники отримували можливість виграти чудові подарунки та внести свій внесок у реалізацію проєкту. Лотерея стала цікавою деталлю заходу, де кожен міг відчути не лише смакові враження, але й щастя отримати щось особливе.     Адміністрація освітнього закладу і весь педагогічний колектив щиро дякує всім, і кожному особисто, хто долучився до цього заходу, за проявлену ініціативність, активність, небайдужість, неймовірну роботу і підтримку наших Збройних Сил України!     Об’єднуймо зусилля заради Перемоги!     Разом ми – сила!     Разом ми – непереможні!     Слава Україні! Героям Слава!

08:54 05.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь